NajRecept.sk Dezerty Koláče Cuketový makovec, od ktorého sa neodlepíte.
Cuketový makovec, od ktorého sa neodlepíte.
Recept Cuketový makovec, od ktorého sa neodlepíte.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jemný, krehký a hlavne osviežujúci. Dokonca je upečený z cukety, ktorú by ste nielen pri pohľade, ale aj pri chuti tohto koláčika neodhalili. Vrch samozrejme môžete ozdobiť aj čokoládovou klasickou polevou, prípadne, ak chcete ešte osviežujúcejšie rezy, tak odporúčam použiť citrónovú polevu. Je fantastický. Skúste. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.8.2024

Cuketový makovec, od ktorého sa neodlepíte.

Jemný, krehký a hlavne osviežujúci. Dokonca je upečený z cukety, ktorú by ste nielen pri pohľade, ale aj pri chuti tohto koláčika neodhalili. Vrch samozrejme môžete ozdobiť aj čokoládovou klasickou polevou, prípadne, ak chcete ešte osviežujúcejšie rezy, tak odporúčam použiť citrónovú polevu. Je fantastický. Skúste. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
400 g
polohrubá múka
50 g
celý mak
400 g
žltá cuketa
1 bal.
prášok do pečiva

Poleva:

5 lyžíc
sunquick
5 lyžíc
voda
350 g
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Cuketové rezy s makom sú dokonalou kombináciou sviežosti a jemnej chuti. Tento cuketák s makom vás prekvapí svojou ľahkosťou a nečakane lahodným spojením cukety a maku. Ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú originálny dezert, ktorý poteší nielen chuťou, ale aj netradičným zložením. Skúste si upiecť tento dezert a nechajte sa očariť jeho jednoduchosťou a výnimočnou chuťou.

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pridáme za stáleho šľahania olej. Potom už len ručne zamiešame na jemnom strúhadle nastrúhanú žltú cuketu (ja strúham aj so šupkou) a pridáme aj zmes sypkých surovín - múku, prášok do pečiva a celý mak.
  2. Pripravené cesto nanesieme na plech s papierom na pečenie (29x38 cm) a dáme upiecť. Pečieme na 180 stupňov asi 25 minút.
  3. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a vrch polejem pripravenou polevou - vyšľaháme všetko spolu mixérom do hladkej polevy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár