NajRecept.sk Prílohy Halušky Cuketové halušky s bryndzou a anglickou slaninou
Cuketové halušky s bryndzou a anglickou slaninou
Recept Cuketové halušky s bryndzou a anglickou slaninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tipla by som si, že asi 90% národa teraz behá v plavkách po pláži a tých zvyšných 10% sa polonahých promenáduje niekde v obchodnom centre, aby utiekli horúčave a nude. Ja idem opäť proti prúdu. Kúpila som si super "moribudnus", takže sa potím aj bez slniečka a v hrdle mám pocit, akoby som hltala ježka kříženýho s kaktusom. A tak som "vypotila" len taký rýchly obed. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   26.9.2020

Cuketové halušky s bryndzou a anglickou slaninou

Tipla by som si, že asi 90% národa teraz behá v plavkách po pláži a tých zvyšných 10% sa polonahých promenáduje niekde v obchodnom centre, aby utiekli horúčave a nude. Ja idem opäť proti prúdu. Kúpila som si super "moribudnus", takže sa potím aj bez slniečka a v hrdle mám pocit, akoby som hltala ježka kříženýho s kaktusom. A tak som "vypotila" len taký rýchly obed. Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Halušky:

1 ks
stredne veľká cuketa (cca 300g)
1 ks
vajce
3 lyžice
Solamyl
8 vrchovatých lyžíc
hladká múka
1 lyžička
soľ
1 lyžička
sušený cesnak

Ďalej:

údené mäso
anglická slanina
cibuľa
kyslá smotana
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpeme, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny!!! Pridáme vajcia, soľ, sušený cesnak, Solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobný mininočko, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabeme do haluškovača a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varíme, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberieme cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne "nerozblblali".
  2. Hotové premiešam s na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme, všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som ich servírovala s bryndzou a na kocky nakrájanou a orestovanou anglickou slaninou.
  3. Na toto množstvo stačí cca 150g údeného mäsa, anglickej slaniny alebo slaniny a 1 stredne veľká cibuľa. Pridám 2 lyžice kyslej smotany, podľa chuti dosolíme a dochutíme sušeným cesnakom, opäť premiešame a ihneď servírujeme.
  4. Cesto na halušky pripravujeme a zavárame po dávkach, aby nezredlo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár