NajRecept.sk Cestoviny Gnocchi Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo
Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo
Recept Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: rebeka

Ešte máte v chladničke cuketu? Vyskúšajte si pripraviť fantasické halušky či už do polievky, alebo ako hlavné jedlo so slaninou a opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu k omáčke.

rebeka    ·   18.9.2020

Cuketové halušky ako príloha alebo hlavné jedlo

Ešte máte v chladničke cuketu? Vyskúšajte si pripraviť fantasické halušky či už do polievky, alebo ako hlavné jedlo so slaninou a opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu k omáčke.

Suroviny

Suroviny:

1 vrecúško
zemiakové cesto v prášku
cca 400 g
mladá cuketa
2 ks
vajce
1/2 sáčku
prášok do pečiva
soľ
podľa potreby
hrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cuketu aj so šupkou (pokiaľ je cuketa mladá) si nastrúhame na strúhadle, pridáme vajce, kypriaci prášok, osolíme a premiešame.
  2. Pridáme zemiakové cesto z vrecka, opäť premiešame a podľa potreby pridáme múku. Cesto nesmie byť príliš riedke. Konzistencia musí byť taká, aby sa lyžicou dali vykrajovať halušky.
  3. Do vriacej, osolenej vody hádžeme halušky veľkosti ... no, niečo medzi pinpongovou a golfovou loptičkou .. alebo ako chcete.
  4. Keď vyplávajú na hladinu, varíme ešte ďalších 7 minút.
    Vyberieme dierovanou lyžicou a potrieme rozpustenou masťou.
  5. Podávame ako prílohu k omáčke, kapuste alebo samostatne s opraženou slaninkou a opraženou cibuľkou a, napríklad, zeleninovým šalátom.

Ďakujeme za povolenie ku zdieľaniu receptu od skvelej 
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár