NajRecept.sk Pomazánky Cuketová pomazánka - zásoby na zimu
Cuketová pomazánka - zásoby na zimu
Recept Cuketová pomazánka - zásoby na zimu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Ak máte veľa cukiet, pripravte si zásoby chutnej nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   18.10.2020

Cuketová pomazánka - zásoby na zimu

Ak máte veľa cukiet, pripravte si zásoby chutnej nátierky na zimu. Cuketovú zmes môžete použiť na hrianky, ako omáčku k mäsu alebo dokonca aj ako dip k lupienkom. Autor: Triniti

20 min
Čas prípravy
190 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
žltá cuketa
150 g
cibuľa
100 g
kečup
2 lyžice
rastlinný olej
1 lyžica
ocot
1 lyžička
soľ
1 lyžička
kryštálový cukor
podľa chuti
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
190 min
Čas varenia
  1. Cuketu umyjeme a osušíme. Používajte mladú cuketu, ktorá nemá vo vnútri veľké jadierka, ale ak už máte staršiu a vnútri nájdete veľké jadierka, vydlabte ich lyžicou.
  2. Cuketu nakrájame na malé kocky, ktoré dáme do hrnca a varíme, kým sa cuketa nerozvarí. Ak nemáte veľa času, môžete cuketu rozomlieť na mäsovom mlynčeku.
  3. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pridáme k rozvarenej cukete, osolíme, pridáme cukor a okoreníme podľa chuti.
  4. Pridáme olej, kečup a na malom ohni ešte dusíme cca 2-3 hodiny. Občas premiešame, aby sa cuketa nepripálila. Doba dusenia záleží od cukety, podľa toho, koľko vody pustí, preto varte cuketu do požadovanej hustoty nátierky.
  5. Pridáme ocot a dusíme ďalších 10 minút. Potom nátierku odstavíme, naplníme do pohárov a poriadne uzatvoríme.
  6. Otočíme hore nohami, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť. Skladujeme v tmavej, chladnej komore. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár