NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
Recept Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Cheesecake patrí medzi moje obľúbené dezerty. Tento je vďaka čučoriedkam príjemne svieži a čokoládová poleva mu dodá sladkú bodku. Príprava nie je zložitá a chuť tohto koláča poteší každého.

_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Čučoriedkový cheesecake s polevou z mliečnej čokolády

Cheesecake patrí medzi moje obľúbené dezerty. Tento je vďaka čučoriedkam príjemne svieži a čokoládová poleva mu dodá sladkú bodku. Príprava nie je zložitá a chuť tohto koláča poteší každého.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

200 g
sušienky
100 g
maslo

Krém

500 g
jemný tvaroh
250 g
mascarpone
200 g
kyslá smotana
2 kusy
vajce
2 polievkové lyžice
hladká múka
120 g
práškový cukor
150 g
rozmrazené čučoriedky (aj s trochou šťavy)
1 kus (20g)
vanilínový cukor

Poleva

100 g
mliečna čokoláda
50 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. V mixéri si rozmixujeme sušienky. Pridáme k nim maslo izbovej teploty a znovu premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Sušienky rovnomerne popritláčame lyžicou po okrajoch aj na dno formy. Pripravený korpus dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov cca 10 minút.
  2. Na krém si vyšľaháme tvaroh, mascarpone a kyslú smotanu. Po jednom prišľaháme vajíčka. Pridáme múku a cukor a prešľaháme.
  3. Rozmrazené čučoriedky s trochou šťavy a s vanilínovým cukrom rozmixujeme ponorným mixérom.
  4. Čučoriedkovú zmes pridáme do krému a premiešame. Takto pripravený krém nalejeme na korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 155 stupňov približne 50 minút. Na dno formy dáme počas pečenia plech s vodou.
  5. Po dopečení by kraje mali byť upečené do zlatista, v strede sa môže ešte zdať surový. To nevadí, stuhne v chladničke. Po dopečení ho necháme ešte aspoň pol hodinu vychladnúť v pootvorenej rúre.
  6. Na polevu dáme zohriať do hrnca smotanu. Do misky nalámeme čokoládu a polejeme ju teplou smotanou. Miešaním získame čokoládovú polevu, ktorou polejeme vychladnutý cheesecake. Takto pripravený koláč odložíme na noc do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár