NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Čučoriedkový cheesecake s mascarpone (fotorecept)
Čučoriedkový cheesecake s mascarpone (fotorecept)
Čučoriedkový cheesecake s mascarpone (fotorecept)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Spojenie bielej čokolády a čučoriedok je veľmi chutné. V mrazničke som mala ešte domáce čučoriedky z minuloročnej úrody, tak som ich spotrebovala do tohto cheesecaku. Použila som ich vo väčšom množstve, aby bol dezert dostatočne šťavnatý. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.5.2025

Čučoriedkový cheesecake s mascarpone (fotorecept)

Spojenie bielej čokolády a čučoriedok je veľmi chutné. V mrazničke som mala ešte domáce čučoriedky z minuloročnej úrody, tak som ich spotrebovala do tohto cheesecaku. Použila som ich vo väčšom množstve, aby bol dezert dostatočne šťavnatý. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

200 g
sušienky
80 g
maslo

Vnútro:

500 g
mascarpone
200 g
biela čokoláda
150 g
práškový cukor
3 lyžice
hladká múka
3 ks
vajce
250 g
kyslá smotana
80 ml
smotana na šľahanie
2 bal.
vanilkový cukor
1 lyžička
vanilková pasta
300 g
mrazené čučoriedky
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia

Čučoriedkový cheesecake je dokonalou voľbou vždy, keď máte chuť na sladké. Ovocie je mierne kyslasté a v kombinácii s mascarpone a bielou čokoládou vytvára dokonalý výsledok. Ja som v recepte použila mrazené čučoriedky, no vhodné sú aj čerstvé.

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie o priemere 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 155 stupňov. 
  2. Na dno navrstvíme sušienkový základ, ktorý si pripravíme nasledovným spôsobom. Sušienky rozmixujeme na prášok a zalejeme ich rozpusteným maslom. Premiešame a máme hotovo.
  3. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu postáť, aby nebola príliš horúca. Mascarpone, práškový cukor, hladkú múku, vajíčka, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie, vanilkový cukor a vanilkovú pastu v jednej miske spojíme. Nešľaháme, iba spojíme, aby sme mali jednotnú hmotu. Následne z tejto hmoty odoberieme 3 lyžice, pridáme k rozpustenej čokoláde a premiešame a túto čokoládovú hmotu prilejeme k celej mascarpone hmote. Premiešame a navrstvíme na sušienkový základ. 
  4. Pekne uhladíme a navrch uložíme mrazené čučoriedky.
  5. Dáme do rúry piecť na 70 minút – sledujeme. Stred sa vám po upečení ešte môže triasť, ale chladnutím to stuhne.
  6. Cheesecake pečieme spolu s plechom, do ktorého sme naliali vodu. Po uplynutí 70 minút plech s vodou vyberieme a cheesecake necháme chladnúť v rúre pri otvorených dvierkach cca 1 hodinu (rúru nezabudnite vypnúť). Po hodine cheesecake vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť v chladničke.

Po vychladnutí môžete cheesecake nakrájať a podávať. Ak nemáte čas na prípravu pečeného cheesecaku, vyskúšajte nepečenú verziu s jahodami podľa tohto receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár