NajRecept.sk Šaláty Coleslaw Coleslaw šalát - stará česká klasika
Coleslaw šalát - stará česká klasika
Recept Coleslaw šalát - stará česká klasika
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Možno všetci poznáte, ale musím sa podeliť o recept. Je jednoduchý, chutný, časovo a finančne nenáročný. A ak miesto majonézy použijete iba nízkotučný jogurt, tak dá sa povedať, že aj zdravý. Môžete ho jesť iba s chlebom alebo podávať ako prílohu k pečenému mäsu. Doma ho robievam veľmi často, len tak na večeru, pretože kapustu môžem vždy a všade a spolu s mrkvou a zelerom ...., kto to vymyslel, bol génius :))))) Autor: Adkas

adkas adkas    ·   8.10.2020

Coleslaw šalát - stará česká klasika

Možno všetci poznáte, ale musím sa podeliť o recept. Je jednoduchý, chutný, časovo a finančne nenáročný. A ak miesto majonézy použijete iba nízkotučný jogurt, tak dá sa povedať, že aj zdravý. Môžete ho jesť iba s chlebom alebo podávať ako prílohu k pečenému mäsu. Doma ho robievam veľmi často, len tak na večeru, pretože kapustu môžem vždy a všade a spolu s mrkvou a zelerom ...., kto to vymyslel, bol génius :))))) Autor: Adkas

Suroviny
500 g
hlávková kapusta
2 ks
stredne veľká mrkva
1/4 ks
stredne veľký zeler
1 ks
cibuľa
200 ml
majonéza
100 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1 lyžička
kryštálový cukor
2-3 lyžičky
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Postup je veľmi jednoduchý a z uvedených surovín musí byť každému jasné, o čo pôjde.
  2. Kapustu nakrájame na tenké prúžky, môžete si pomôcť aj strúhadlom.
  3. Mrkvu a zeler očistíme a na strúhadle, ktoré používame na strúhanie jabĺk, nastrúhame.
  4. Cibuľu nastrúhame na strúhadle na mrkvu a všetko spolu v miske premiešame.
  5. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme cukor, smotanu, citrónovú šťavu a majonézu. Ak chcete ľahší šalát, miesto majonézy môžete použiť aj biely nízkotučný jogurt.
  6. Všetko dôkladne premiešame, ochutnáme a pokiaľ je nutné, dochutíme. A máme hotovo.
  7. Šalát necháme odstáť, aby sa chute dôkladne prepojili a podávame.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár