NajRecept.sk Sviatočné pečenie Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Recept Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ochutnali ste už čokoládový krémeš? Ak nie, tak to treba rozhode napraviť. Krémová čokoládová vrstva a parížska šľahačka to je záruka dokonalej chuti.

skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   17.1.2022

Čokoládový krémeš s parížskou šľahačkou

Ochutnali ste už čokoládový krémeš? Ak nie, tak to treba rozhode napraviť. Krémová čokoládová vrstva a parížska šľahačka to je záruka dokonalej chuti.

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

1 bal.
lístkové cesto

Krém:

0,5 l
mlieko
1 bal.
čokoládový puding
3 lyžice
kryštálový cukor
200 ml
mlieko
1 bal.
parížska šľahačka
2 lyžice
práškový cukor
0,5 l
mlieko
1 bal.
čokoládový puding
3 lyžice
kryštálový cukor

Parížska šľahačka:

250 ml
smotana na šľahanie
100 g
tmavá čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Na dno formy cca 20x20 cm si pripravíme upečené lístkové cesto. Ak máte väčšiu formu, množstvo si pokojne zdvojnásobte.
  2. Z pol litra mlieka, čokoládového pudingu a cukru si uvaríme čokoládový krém. Vylejeme na upečené lístkové cesto a necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Na vrch navrstvíme parížsku šľahačku, ktorú sme si pripravili deň vopred.
  4. Parížska šľahačka: Smotanu s horkou čokoládou zohrejeme tak, aby sa čokoláda roztopila, ale smotana nezovrela. Necháme úplne vychladnúť a následne uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín. Tuhý krém krátko vyšľaháme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár