NajRecept.sk Dezerty Múčniky Čokoládový koláč z červenej repy. Vďaka repe v ceste je dokonale šťavnatý a kto ochutnal ani ju tam nespoznal.
Čokoládový koláč z červenej repy. Vďaka repe v ceste je dokonale šťavnatý a kto ochutnal ani ju tam nespoznal.
Recept Čokoládový koláč z červenej repy. Vďaka repe v ceste je dokonale šťavnatý a kto ochutnal ani ju tam nespoznal.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Vynikajúci koláč, ktorý je ideálny ku káve po výdatnom obede. Ja som ho mala pripravený za pol hodiny (bez času na pečenie). Je skutočne veľmi jednoduchý a chutný. Hoci sa do cesta pridáva červená repa, nikto, kto ho ochutnal, to nespoznal. Repa v ňom vôbec nie je cítiť. Koláč je šťavnatý a výrazne čokoládový, takže milovníci čokolády si prídu na svoje. Určite ho vyskúšajte a použite pikantný džem, vtedy je najlepší.

Lacusin Lacusin    ·   27.5.2024

Čokoládový koláč z červenej repy. Vďaka repe v ceste je dokonale šťavnatý a kto ochutnal ani ju tam nespoznal.

Vynikajúci koláč, ktorý je ideálny ku káve po výdatnom obede. Ja som ho mala pripravený za pol hodiny (bez času na pečenie). Je skutočne veľmi jednoduchý a chutný. Hoci sa do cesta pridáva červená repa, nikto, kto ho ochutnal, to nespoznal. Repa v ňom vôbec nie je cítiť. Koláč je šťavnatý a výrazne čokoládový, takže milovníci čokolády si prídu na svoje. Určite ho vyskúšajte a použite pikantný džem, vtedy je najlepší.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
červená repa
170 g
polohrubá múka
100 g
čokoláda
125 g
maslo
170 g
hnedý cukor
3 ks
vajce
30 g
kakao
1 bal.
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Najskôr som červenú repu olúpala a jemne nastrúhala. Nevarím ju, ako je bežné v mnohých receptoch. Aj keď je strúhanie o niečo náročnejšie, stojí to za to.
  2. Maslo s čokoládou som rozpustila nad vodným kúpeľom a nechala mierne vychladnúť. Použila som kvalitnú čokoládu s obsahom kakaa 78%.
  3. Vajíčka som vyšľahala s cukrom do peny a postupne primiešala vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom, nastrúhanú červenú repu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
  4. Cesto nalejte do vyššieho plechu vyloženého papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte zhruba 30-40 minút.
  5. Po upečení som povrch koláča potrela pikantným domácim džemom (použila som ríbezľový džem od mojej mamky) a poliala rozpustenou vysokopercentnou čokoládou, do ktorej som pridala trochu mlieka, aby sa lepšie roztierala a pri krájaní nepraskala.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár