NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Čokoládovo malinové kocky
Čokoládovo malinové kocky
Recept Čokoládovo malinové kocky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Po dlhšej pauze som si konečne našla čas, aby som sa podelila o jeden recept na super zákusok. Môj manžel tento koláč okomentoval slovami: konečne dobrý zákusok. Neviem, čo tým chcel básnik povedať, ale občas je dobré všetko neriešiť. :) Kombinácia horkej čokolády s malinami určite pošteklí chuťové poháriky každému :) Autor: Adkas

adkas adkas    ·   21.10.2020

Čokoládovo malinové kocky

Po dlhšej pauze som si konečne našla čas, aby som sa podelila o jeden recept na super zákusok. Môj manžel tento koláč okomentoval slovami: konečne dobrý zákusok. Neviem, čo tým chcel básnik povedať, ale občas je dobré všetko neriešiť. :) Kombinácia horkej čokolády s malinami určite pošteklí chuťové poháriky každému :) Autor: Adkas

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
120 g
kryštálový cukor
1 lyžica
solamyl
40 g
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
štipka
soľ

Čokoládová vrstva:

300 ml
smotana na šľahanie
200 g
horká čokoláda
1 lyžica
práškový cukor
350 g
maliny

Rozvarte na poliatie:

1 lyžica
instantná káva
150 ml
voda
2 lyžičky
rum

Vanilková vrstva:

300 ml
smotana na šľahanie
1 lyžička
vanilková esencia
1 lyžička
prášková želatína
2 lyžice
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Klasickým spôsobom upečieme cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do jemnej peny, potom postupne pridávame cukor a šľaháme do tuhého lesklého snehu. Potom zašľaháme žĺtky a nakoniec už len ručne primiešame múku zmiešanú s kakaom a solamylom. Vylejeme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, dno sme vyložili papierom a upečieme. Pečieme na 180 stupňov asi pol hodinu.
  2. Kávu zalejeme prevarenou vodou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme rum.
  3. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky. Potom už len ručne primiešame rozpustenú čokoládu.
  4. Vychladnuté cesto potrieme rozvarom, natrieme čokoládovou šľahačku a naukladáme maliny. Odložíme do chladničky, kým pripravíme vanilkovú šľahačku.
  5. Ak použijeme želatínu, tak ju zalejeme asi 1 lyžicou vody a necháme chvíľu napučať. Potom ju ohrejeme, aby bola tekutá. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkou do tuhej šľahačky. Tesne pred koncom šľahania 1 lyžice šľahačky dáme k želatíne a premiešame a následne túto želatínu pridáme k celej hmote. Premiešame a navrstvíme na čokoládovú hmotu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a podávame.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár