Karamel a čokoláda? Dokonalé spojenie, ktoré nikdy nemrzí. Dezert sa rozplýva v ústach a zapáči sa úplne každému milovníkovi sladkého. Na prvý pohľad môže vyzerať komplikovane, no v skutočnosti som ho mala hotový takmer okamžite. Bez zdĺhavého státia v kuchyni. Ak teda máte chuť na čokoládovo-karamelové rezy s arašidmi a mascarpone krémom, určite vyskúšajte tento recept.
Karamel a čokoláda? Dokonalé spojenie, ktoré nikdy nemrzí. Dezert sa rozplýva v ústach a zapáči sa úplne každému milovníkovi sladkého. Na prvý pohľad môže vyzerať komplikovane, no v skutočnosti som ho mala hotový takmer okamžite. Bez zdĺhavého státia v kuchyni. Ak teda máte chuť na čokoládovo-karamelové rezy s arašidmi a mascarpone krémom, určite vyskúšajte tento recept.
K tomuto dokonalému dezertu sa veľmi rada vraciam. Má jednoduchú prípravu a na stole vyzerá skutočne efektne. Charakteristický je tým, že ho tvoria štyri vrstvy, ktoré sa dokonalo prepájajú a starajú sa tak o ten najlepší chuťový zážitok.
Koláč je najlepší na druhý deň od prípravy, kedy sa jednotlivé chute prepoja. Jeho vrch môžete ozdobiť ešte vyšľahanou smotanou a domácim karamelom. Prípadne ho nechajte tak, ako je – bez špeciálneho dekorovania. Máte chuť ešte na nejaký karamelový dezert? Vyskúšajte napríklad tieto rezy s nadýchaným piškótovým cestom.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste