NajRecept.sk Dezerty Koláče Čokoládové rezy s pravou parížskou šľahačkou
Čokoládové rezy s pravou parížskou šľahačkou
Recept Čokoládové rezy s pravou parížskou šľahačkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lucie Rakušanová

Dezert, ktorý nielenže dokonalo vyzerá, ale aj tak chutí. Presne také sú tieto rezy s pravou parížskou šľahačkou. Kamarátka ma nedávno poprosila, že by potrebovala upiecť niečo do práce. Vyskúšala som preto tento recept. Bola to síce výzva, no rozhodne to stálo za to. Dezert je neskutočný. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.5.2025

Čokoládové rezy s pravou parížskou šľahačkou

Dezert, ktorý nielenže dokonalo vyzerá, ale aj tak chutí. Presne také sú tieto rezy s pravou parížskou šľahačkou. Kamarátka ma nedávno poprosila, že by potrebovala upiecť niečo do práce. Vyskúšala som preto tento recept. Bola to síce výzva, no rozhodne to stálo za to. Dezert je neskutočný. Autor: Lucie Rakušanová

50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
250 g
kryštálový cukor
100 ml
vlažná voda
100 ml
olej
1 bal.
prášok do pečiva
250 g
hladká múka

Krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
čokoládový puding (prášok)
5 lyžíc
kryštálový cukor
1 ks
maslo
podľa chuti
Nutella

Šľahačka:

2 ks
smotana na šľahanie
2 ks
stužovač
2 bal.
vanilkový cukor

Parížska šľahačka:

2 ks
smotana na šľahanie
2 ks
čokoláda na varenie
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Rezy s parížskou šľahačkou chutia dokonalo a na prvý pohľad vyzerajú ako z cukrárne. Ich príprava vo všeobecnosti nie je príliš náročná. Mne dalo zabrať najmä zdobenie, ktoré si však vy viete upraviť presne podľa svojej fantázie.

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme do tuhého snehu.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme všetky ďalšie suroviny vrátane snehu.
  3. Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme približne 20 minút pri teplote 180 °C.
  4. Korpus necháme vychladnúť a potom ho potrieme krémom, ktorý sme urobili uvarením hustého čokoládového pudingu, do ktorého sme zašľahali maslo a ktorý sme následne ešte dochutili Nutellou. Ak by ste nemali kupovanú, môžete si urobiť domácu čokoládovú nátierku podľa tohto receptu.
  5. Vrch rezov ozdobíme najprv klasickou bielou šľahačkou, ktorú vyšľaháme zo smotany spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom.
  6. Následne si pripravíme parížsku šľahačku. Na ňu uvaríme deň vopred smotany s čokoládou na varenie. Odstavíme z ohňa, necháme cez noc vychladnúť a potom vyšľaháme.

Povrch rezov môžete dozdobiť ešte podľa svojej fantázie. Ja som použila čokoládový posyp, no vhodné sú aj hobliny čokolády. Prípadne môžete nejakú ozdobu úplne vynechať. Rezy vyzerajú perfektne aj bez nej.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár