NajRecept.sk Torty Sladké torty Čokoládová torta Čokoládová torta Milka
Čokoládová torta Milka
Recept Čokoládová torta Milka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Jeden z mnohých obľúbených tort je práve táto. Jednoduchá a chutná mňamka. Je síce trošku drahšia, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   13.3.2021

Čokoládová torta Milka

Jeden z mnohých obľúbených tort je práve táto. Jednoduchá a chutná mňamka. Je síce trošku drahšia, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto (potrebujeme 2 cestá):

5 ks
bielok
120 g
kryštálový cukor
80 g
lieskové orechy
2 lyžice
polohrubá múka
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Krém:

1 l
mlieko
3 bal.
vanilkový puding
10 ks
žĺtok
200 g
práškový cukor
3 lyžice
kukuričný škrob
200 g
maslo
300 ml
smotana na šľahanie
200 g
biela čokoláda Milka
200 g
mliečna (oriešková) čokoláda Milka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor, lieskové orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Takto pripravené cesto si navrstvíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo vystlanej papierom na pečenie) a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút. Keďže potrebujeme 2 ks, postup opakujeme ešte raz.
  3. Pripravíme si krém. Pomocou mixéra si zmiešame žĺtky, cukor, pudingový prášok a kukuričný škrob. Takto pripravenú zmes si nalejeme do mlieka a spolu všetko varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. 
  4. Maslo si vyšľaháme do peny a postupne pridávame vychladnutý uvarený krém. Pridáme aj vyšľahanú smotanu a spojíme. Rozdelíme si ho na dve časti. Do prvej pridáme rozpustenú bielu čokoládu a do druhej pridáme mliečnu (orieškovú) rozpustenú čokoládu. 
  5. Môžeme vrstviť. Na vychladnutý korpus navrstvíme krém z mliečnej čokolády, položíme druhý plát cesta a navrstvíme krém z bielej čokolády. Vrch ozdobíme podľa seba. Necháme v chladničke stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár