NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Panna Cotta Čokoládová (panna cotta) torta
Čokoládová (panna cotta) torta
Recept Čokoládová (panna cotta) torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Výborný smotanový zákusok, plný kakaa a na vrchu nastrúhané čokoládové hobliny. Zvyknem pripravovať také rezy, ale teraz ma napadlo, čo tak to všetko dať do tortovej formy. A vznikol z toho naozaj luxusný dezert, ktorý si viem predstaviť aj na nejakú oslavu. A dokonca si ho viem predstaviť aj nepečený - základ vymeniť za klasickú sušienkový nepečený ako pri cheesecake. Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   14.1.2021

Čokoládová (panna cotta) torta

Výborný smotanový zákusok, plný kakaa a na vrchu nastrúhané čokoládové hobliny. Zvyknem pripravovať také rezy, ale teraz ma napadlo, čo tak to všetko dať do tortovej formy. A vznikol z toho naozaj luxusný dezert, ktorý si viem predstaviť aj na nejakú oslavu. A dokonca si ho viem predstaviť aj nepečený - základ vymeniť za klasickú sušienkový nepečený ako pri cheesecake. Autor: Petra

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
1 ks
vajce
60 g
práškový cukor
130 g
maslo
štipka
soľ
štipka
prášok do pečiva

Náplň:

1000 ml
smotana na šľahanie
60 g
kakao
150 g
práškový cukor
20 g (12 ks plátkov)
želatína
podľa chuti
vanilková aróma

Ďalej budeme potrebovať:

2 lyžice
marhuľový džem
4 lyžice
nasekané lieskové orechy
3 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto si spracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na pol hodinu. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru formy (priemer 24 cm). Formu vyložíme papierom. Rúru predhrejeme na teplotu 180 stupňov a plát cesta upečieme po dobu cca 15 minút. Pred pečením cesto popicháme vidličkou.
  2. Krém: Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale. Cca 200 ml smotany zmiešame s kakaom, cukrom a vanilkou. Zvyšnú smotanu zohrejeme na ohni (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a vmiešame kakaovú smotanu - odstavíme. Vmiešame pripravenú želatínu. Necháme vychladnúť a jemne mixérom vyšľaháme. Vylejeme na upečené cesto a dáme do chladničky stuhnúť (2-3 hodiny).
  3. Boky cesta potrieme marmeládou a rukami navrstvíme oriešky, ktoré sme obalili v skaramelizovanom cukre (z kr. cukru na panvici pripravíme karamel. Keď máme karamel hotový, pridáme nasekané orechy a premiešame.) Skaramelizované oriešky (alebo mandle) sa dajú zakúpiť v obchode - nájdeme ich pod názvom krokant. Vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár