NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Brownies Čokoládová explózia s tvarohom a čerešňami na spôsob brownies. Naj tvarohový koláč so sezónnym ovocím.
Čokoládová explózia s tvarohom a čerešňami na spôsob brownies. Naj tvarohový koláč so sezónnym ovocím.
Recept Čokoládová explózia s tvarohom a čerešňami na spôsob brownies. Naj tvarohový koláč so sezónnym ovocím.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Skvele vyzerá a ešte lepšie chutí. Čokoládový zákusok s tvarohom a čerešňami je dokonalým dezertom pre každú príležitosť. Teraz je sezóna čerstvého ovocia, ako sú jahody a čerešne, takže môžete experimentovať a použiť ovocie podľa svojej chuti. Kombinácia bohatej čokolády, krémového tvarohu a šťavnatého ovocia zaručuje, že si každý kúsok vychutnáte. Mňam!

Karambola Karambola    ·   25.5.2024

Čokoládová explózia s tvarohom a čerešňami na spôsob brownies. Naj tvarohový koláč so sezónnym ovocím.

Skvele vyzerá a ešte lepšie chutí. Čokoládový zákusok s tvarohom a čerešňami je dokonalým dezertom pre každú príležitosť. Teraz je sezóna čerstvého ovocia, ako sú jahody a čerešne, takže môžete experimentovať a použiť ovocie podľa svojej chuti. Kombinácia bohatej čokolády, krémového tvarohu a šťavnatého ovocia zaručuje, že si každý kúsok vychutnáte. Mňam!

20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Budeme potrebovať:

100 g
tmavá čokoláda
120 g
maslo
150 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
300 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilkový cukor
400 g
mrazené čerešne, višne alebo ovocie podľa chuti
štipka
soľ
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky, pridáme maslo a všetko spoločne rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Dve vajíčka a 50 gramov cukru vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme štipku soli a vanilkový cukor. Potom vmiešame rozpustenú čokoládovú zmes a múku zmiešanú s práškom do pečiva, všetko dobre premiešame.
  3. Pripravené cesto - približne jednu tretinu - rozprestrieme rovnomerne na plech vymastený maslom a uhladíme povrch.
  4. Tvaroh vymiešame s dvoma vajíčkami a zvyškom cukru do hladkého krému. Tento krém navrstvíme na čokoládové cesto a naň rozložíme polovicu čerešní (alebo ovocie podľa chuti), ktoré sme podľa chuti osladili. Potom pridáme druhú tretinu cesta, ďalšiu vrstvu tvarohu, zvyšné čerešne a nakoniec zvyšné cesto. Pomocou lyžice alebo noža vytvoríme rezy, aby sme urobili vzory.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 40-50 minút. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Mikinko    ·   15.6.2024   ·   Odpovedať   ·  

Recept by mohol byť dobrý, ale … Nie je napísané na aký veľký plech to je, keď som videla koľko málo cesta sa spravilo, tak som zvolila ten najmenší, aký som mala a aj tak mi to vyšlo rozdeliť maximálne na polovicu. A cesto bolo také tuhé, že sa veľmi ťažko rozotieralo a vrchná vrstva sa na tom ovocí vôbec nedala rozotrieť, takže som ho musela iba kopčekovať.

Karambola Karambola    ·   20.6.2024   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý den, pokud jste měli velmi hutné těsto, stačilo trošku rozředit mlékem... záleží také na velikosti vajec, jak vám rozředí těsto. velikost plechu byla 20x30 cm.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár