NajRecept.sk Chuťovky Citrónová pasta do rôznych krémov
Citrónová pasta do rôznych krémov
Recept Citrónová pasta do rôznych krémov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Citromhab

Lahodná pasta, ktorá sa hodí do každého sviežeho krému, či už maslového, tvarohového alebo dokonca túto pastu môžete použiť ako toping na puding.

NajLucka NajLucka    ·   25.11.2020

Citrónová pasta do rôznych krémov

Lahodná pasta, ktorá sa hodí do každého sviežeho krému, či už maslového, tvarohového alebo dokonca túto pastu môžete použiť ako toping na puding.

Suroviny
3 ks
žĺtok
1/2 ks
citrónová kôra
60 ml
citrónová šťava
120 g
práškový cukor
20 g
kukuričný škrob
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, cukor a škrob vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme a vymiešame do peny.
  2. Odstránime a necháme mierne vychladnúť. Pridáme maslo a vareškou premiešame. Prepasírujeme cez jemné sito.
  3. Môžete použiť aj viac citrónovej šťavy a kôry, záleží na tom, ako silnú pastu chcete mať. Namiesto citróna môžete použiť napríklad pomaranč alebo limetku.

Zdroj: Citromhab

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár