Krémové rizoto patrí medzi moje obľúbené pokrmy. V období po sviatkoch je ako stvorené, pretože nie je príliš ťažké a vďaka zelenine obsahuje veľké množstvo vitamínov. Okrem toho poteší aj skvelou chuťou a tým, že si ho môžete pripraviť na obed aj večeru.
Krémové rizoto patrí medzi moje obľúbené pokrmy. V období po sviatkoch je ako stvorené, pretože nie je príliš ťažké a vďaka zelenine obsahuje veľké množstvo vitamínov. Okrem toho poteší aj skvelou chuťou a tým, že si ho môžete pripraviť na obed aj večeru.
Hlavnou surovinou rizota je mangold, ktorý však môžete pokojne zameniť za špenát. Oba typy zeleniny majú veľmi podobnú chuť aj štruktúru, preto bude výsledný pokrm chutiť takmer rovnako. Následne do rizota môžete pridať aj rôzne suroviny navyše, napríklad kukuricu, mäso alebo čokoľvek podľa svojej chuti.
Pred servírovaním môžete rizoto posypať trochou syru alebo nasekanou petržlenovou vňaťou. Pri ochucovaní soľou si dávajte pozor, aby ste to s ňou neprehnali. Pridávajte ju postupne a myslite na to, že aj ostatné suroviny, napríklad syr alebo kurací vývar, sú už slané.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste