NajRecept.sk Pečivo Chlieb Chrumkavý hrnčekový domáci chlieb bez miesenia
Chrumkavý hrnčekový domáci chlieb bez miesenia
Recept Chrumkavý hrnčekový domáci chlieb bez miesenia
Foto: Mineralka

Zo včera nám ostal už iba malý kúsok chleba a do obchodu sa mi vôbec nechcelo ísť, tak som hľadala recept na chutný chrumkavý domáci chlieb, ktorý nebude zdĺhavý na prípravu. Našla som recept, ktorý som si trochu upravila a výsledný efekt bol na jednotku. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.10.2020

Chrumkavý hrnčekový domáci chlieb bez miesenia

Zo včera nám ostal už iba malý kúsok chleba a do obchodu sa mi vôbec nechcelo ísť, tak som hľadala recept na chutný chrumkavý domáci chlieb, ktorý nebude zdĺhavý na prípravu. Našla som recept, ktorý som si trochu upravila a výsledný efekt bol na jednotku. Autor: Mineralka

30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček = 250 ml
3 hrnčeky
hladká múka
1 a 1/2 hrnčeka
vlažná voda
1/2 lyžičky
sušené droždie
1 a 1/2 lyžičky
soľ
podľa chuti
rasca
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Do misky dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré zakryjeme sáčkom alebo potravinárskou fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Cesto som pripravovala večer a nechala kysnúť celú noc. Ráno som už iba spracovala do pekného bochníka a nechala hodinu kysnúť na pracovnej doske.
  2. Rúru som vyhriala na 230 stupňov spolu s nádobou, v ktorej som chlieb piekla. Do horúcej nádoby som vložila chlieb, zakryla poklopom a piekla som pol hodinu pri 230 stupňoch.
  3. Po pol hodine som odokryla a dopiekla, trvalo to asi 20 minút.
  4. Hotový chlieb som potrela vodou a chlieb bol hotový.
Komentáre k receptu
Smerfka    ·   22.10.2020   ·   Odpovedať   ·  

Chlebik jsem zkousela a je vyborny , jen to testo je tekutejsi , tak priste dam truchu mene vody.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár