NajRecept.sk Prílohy Zemiaky Zemiakové placky Chrumkavé zemiakové placky s kuracou zmesou podľa Martina
Chrumkavé zemiakové placky s kuracou zmesou podľa Martina
Recept Chrumkavé zemiakové placky s kuracou zmesou podľa Martina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Martin Čzedron

Jedlo, ktoré má u nás doma rád snáď každý. Určite vyskúšajte. Prílohu obmieňam, niekedy robím ryžu, niekedy opekané zemiaky a tentokrát to boli pravé cesnakové zemiakové placky s majoránkou. Autor: Martin Čzedron

NajLucka NajLucka    ·   17.7.2024

Chrumkavé zemiakové placky s kuracou zmesou podľa Martina

Jedlo, ktoré má u nás doma rád snáď každý. Určite vyskúšajte. Prílohu obmieňam, niekedy robím ryžu, niekedy opekané zemiaky a tentokrát to boli pravé cesnakové zemiakové placky s majoránkou. Autor: Martin Čzedron

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
1/2 kg
kuracie mäso
1 ks
vajce
trochu
solamyl
1 ks
pór
1 ks
cibuľa
1 pohár
červená kápia
200 ml
biele víno
podľa chuti
sójová omáčka
podľa chuti
hrášok

Zemiakové placky

podľa potreby
zemiaky
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
vajce
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
majoránka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Zemiakové placky sú skvelou prílohou. Môžete vyskúšať môj recept alebo si skúsiť iný z kategórie - zemiakové placky.

  1. Zemiakové placky pripravíme obvyklým spôsobom, a to tak, že zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, vodu zlejeme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hustejšie cesto, z ktorého odoberáme menšie kúsky, ktoré tvarujeme lyžicou do placky a smažíme na rozpálenej panvici z oboch strán do zlata.
  2. Mäso nakrájame na rezance, pridáme vajce a solamyl. Necháme odležať v chladničke asi pol hodinu. Potom odležané mäso dáme rovno na rozpálenú panvicu s olejom, postupne pridávame nakrájanú cibuľu, pór, hrášok a červenú kápiu.
  3. Podlejeme trochou vína a dochutíme sójovou omáčkou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár