NajRecept.sk Dezerty Múčniky Chrumkavé vyprážané tehličky s bohatou Nutellovou náplňou.
Chrumkavé vyprážané tehličky s bohatou Nutellovou náplňou.
Recept Chrumkavé vyprážané tehličky s bohatou Nutellovou náplňou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Síce nie veľmi zdravé, ale tak neskutočne dobré, že sa musím podeliť s receptom. Jemné vyprážané cesto sa pri príprave nafúkne, vďaka čomu doň viete dostať Nutellu. Ja som Nutellou ozdobila aj vrch a všetko som poprášila cukrom. Následne som ešte pridala čerstvé maliny a moje dcéry si pochutili tak, že sa po dezerte len zaprášilo. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   20.2.2025

Chrumkavé vyprážané tehličky s bohatou Nutellovou náplňou.

Síce nie veľmi zdravé, ale tak neskutočne dobré, že sa musím podeliť s receptom. Jemné vyprážané cesto sa pri príprave nafúkne, vďaka čomu doň viete dostať Nutellu. Ja som Nutellou ozdobila aj vrch a všetko som poprášila cukrom. Následne som ešte pridala čerstvé maliny a moje dcéry si pochutili tak, že sa po dezerte len zaprášilo. Autor: Mineralka

90 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
1 lyžica
sušené droždie
2 lyžice
kryštálový cukor
200 ml
mlieko
podľa chuti
pomarančová kôra
1 ks
vajce
400 g
hladká múka
1/2 lyžičky
soľ
1 lyžica
maslo
podľa potreby
olej (na vyprážanie)
podľa potreby
Nutella (na plnenie a ozdobu)
Postup receptu
Vytlačiť
90 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Nutella je na plnenie vyprážaného cesta najlepšia. Má výraznú chuť a dokonalú konzistenciu, vďaka ktorej sa s ňou veľmi dobre pracuje. Ak by ste ju náhodou nemali doma, s týmto receptom si ju sami vyrobíte.

  1. Droždie, cukor, teplé mlieko a pomarančovú kôru zamiešame v miske. Pridáme vajce, múku, soľ a zamiesime jednotné cesto, do ktorého nakoniec ešte zapracujeme maslo izbovej teploty.
  2. Cesto necháme pri izbovej teplote kysnúť asi jednu hodinu.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a nakrájame na menšie kúsky vo veľkosti približne 10 x 8 cm. Necháme chvíľu kysnúť na pracovnej doske a následne vypražíme na panvici s olejom.
  4. Hotové tehličky plníme pomocou cukrárskeho vrecka Nutellou. Nutellu následne použijeme aj na ozdobu. Všetko nakoniec ešte poprášime cukrom a podávame s čerstvými malinami.

Dezert chutí najlepšie čerstvý, preto ho servírujte hneď po príprave. Na jeho dekorovanie môžete okrem Nutelly použiť aj čokoládovú polevu, ktorú si pripravíte podľa tohto receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár