NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky
Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky
Recept Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Chutné chrumkavé vanilkové rožky, ktoré sa na jazyku rozplývajú. Nemusíte používať iba klasické vlašské orechy, môžete ich zameniť aj za jemnejšie druh orechov, a to konkrétne za mandle :) Rožteky sú jemné, chutné a s cestom sa pracuje luxusne :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   4.10.2020

Chrumkavé vanilkovo mandľové rožteky

Chutné chrumkavé vanilkové rožky, ktoré sa na jazyku rozplývajú. Nemusíte používať iba klasické vlašské orechy, môžete ich zameniť aj za jemnejšie druh orechov, a to konkrétne za mandle :) Rožteky sú jemné, chutné a s cestom sa pracuje luxusne :) Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
maslo
65 g
práškový cukor
10 g
práškový cukor s vanilkou
1 ks
vajce
180 g
hladká múka
200 g
mandle
1 ks
citrón - kôra

Vrch:

120 g
práškový cukor
20 g
práškový cukor s vanilkou
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
  1. Večer odvážime 30 g práškového cukru a pridáme vnútro vanilkového struku a na polovicu prekrojené struky vanilky. Necháme zatvorené celú noc a ráno lusk vyberieme. Cukor premiešame a máme voňavý vanilkový cukor.
  2. Maslo vymiešame s práškovým a domácim vanilkovým cukrom do peny, pridáme vajíčko a dôkladne vyšľaháme. Mandle mixérom rozmixujeme na jemný prášok, pridáme múku a premiešame. Zmes pridáme k maslovej hmote. Ochutíme citrónovou kôrou a ešte raz spracujeme.
  3. Cesto odložíme do chladničky na 1 hodinu a potom tvarujeme malé rožky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata (cca 12 minút, ale záleží na veľkosti rožkov).
  4. Upečené obalíme v zmesi práškového cukru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár