NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Chrumkavé snehové pusinky z 2 ingrediencií. Takto si zaistíte, že budú hladké a bez kryštálikov.
Chrumkavé snehové pusinky z 2 ingrediencií. Takto si zaistíte, že budú hladké a bez kryštálikov.
Recept Chrumkavé snehové pusinky z 2 ingrediencií. Takto si zaistíte, že budú hladké a bez kryštálikov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Podoláková Burkartová

Snehové pusinky sú jednoduchým a veľmi dobrým dezertom, ktorý sa hodí kedykoľvek počas roka. Ja ich pripravujem aj na Vianoce, kedy dokonale ozdobia stôl. Ak by sa vám zdali biele príliš nudné, môžete do bielkov pridať zopár kvapiek farbiva a dodať im červený, zelený alebo žltý nádych. Autor: Jana Podoláková Burkartová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   22.12.2024

Chrumkavé snehové pusinky z 2 ingrediencií. Takto si zaistíte, že budú hladké a bez kryštálikov.

Snehové pusinky sú jednoduchým a veľmi dobrým dezertom, ktorý sa hodí kedykoľvek počas roka. Ja ich pripravujem aj na Vianoce, kedy dokonale ozdobia stôl. Ak by sa vám zdali biele príliš nudné, môžete do bielkov pridať zopár kvapiek farbiva a dodať im červený, zelený alebo žltý nádych. Autor: Jana Podoláková Burkartová

20 min
Čas prípravy
120 min
Čas varenia
Suroviny
3 ks
bielok
200 g
kryštálový alebo práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
120 min
Čas varenia

Snehové pusinky zvyčajne pripravujem tesne pred Vianocami. Dôvodom je najmä to, že do nich používam bielky, ktoré mi vždy po pečení iného vianočného pečiva zostanú. Takto mám istotu, že sa mi v chladničke nepokazia a nebudem ich musieť vyhodiť.

  1. Bielky a cukor necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, vďaka čomu si zaistíme, že výsledné koláčiky budú hladké a nebudú obsahovať malé kryštáliky.
  2. Keď sa zmes rozpustí, dáme ju do robota. Ja som šľahala najprv na 3. a potom na 4. stupni zo šiestich.
  3. Bielky šľaháme dovtedy, kým sneh nie je úplne tuhý. Ak chcete pusinky farebné, v tomto kroku pridajte aj kvapku potravinárskeho farbiva. Ja som nepridala, chcela som, aby boli biele.
  4. Vyšľahaný sneh vložíme do cukrárskeho vrecka a striekame ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pripravené pusinky sušíme približne 2 hodiny na 100 °C. Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť. Správne usušené pusinky musia o seba akoby "cinknúť". Vtedy viete, že sú skutočne hotové.

Po vychladnutí môžete pusinky hneď konzumovať alebo ozdobiť čokoládou či krémom. V prípade krému myslite na to, že životnosť koláčikov je kratšia, preto ich čo najskôr skonzumujte a skladujte na suchom a tmavom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár