NajRecept.sk Dezerty Koláče Chrumkavé sladké jednohubky len z 5 ingrediencií. Dokonalé veľkonočné občerstvenie.
Chrumkavé sladké jednohubky len z 5 ingrediencií. Dokonalé veľkonočné občerstvenie.
Recept Chrumkavé sladké jednohubky len z 5 ingrediencií. Dokonalé veľkonočné občerstvenie.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchle a dokonalo jemné. Presne také sú tieto jednohubky, ktoré môžete pripraviť pokojne aj počas veľkonočných sviatkov. Výborne chutia a tým, že sú malé, sa veľmi dobre jedia. Ich tvar si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv. Ja mám rada takéto menšie rolky.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   29.3.2025

Chrumkavé sladké jednohubky len z 5 ingrediencií. Dokonalé veľkonočné občerstvenie.

Rýchle a dokonalo jemné. Presne také sú tieto jednohubky, ktoré môžete pripraviť pokojne aj počas veľkonočných sviatkov. Výborne chutia a tým, že sú malé, sa veľmi dobre jedia. Ich tvar si môžete prispôsobiť podľa svojich predstáv. Ja mám rada takéto menšie rolky.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
1/4 lyžičky
soľ
70 g
maslo
180 ml
voda
podľa potreby
kukuričný škrob

Ďalej:

podľa potreby
olej (na vysmážanie)
podľa potreby
práškový cukor (na posypanie)
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Okrem tradičných koláčov, ako je veľkonočný baránok alebo judáše, sa snažím pripraviť aj rôzne iné a menej tradičné recepty. K nim patria tieto rolky, ktoré som skúšala minulý rok po prvýkrát a mali veľký úspech. Vraciam sa k nim preto aj na tieto sviatky.

  1. Do misy nasypeme múku a soľ. Následne pridáme rozpustené maslo, vodu a ručne vymiesime pevné cesto.
  2. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinu.
  3. Odležané cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, každú ručne vymiesime a vypracujeme z nej guľôčku. Obe guľôčky zakryjeme fóliou a necháme odpočívať 20 minút pri izbovej teplote.
  4. Cesto natenko vyvaľkáme a posypeme kukuričným škrobom. Na každé cesto budú potrebné 1,5 až 2 lyžice.
  5. Škrob rozotrieme rukou po celom ceste a stočíme ho do rolády. Okraje potrieme vodou, aby lepšie držali.
  6. Z rolády odkrajujeme menšie kúsky hrubé 1,5 až 2 cm. Každý kúsok rozvaľkáme pomocou valčeka.
  7. Takto pripravené cesto vysmážame v rozohriatom oleji z oboch strán. Keď získa tmavú farbu, vytiahneme ho na tácku alebo tanier, ktorý sme vystlali papierovými utierkami.
  8. Pred podávaním posypeme jednohubky práškovým cukrom a môžeme podávať.

Jednohubky sú najlepšie krátko po tom, ako ich pripravíte. Posypať ich môžete čímkoľvek. Najlepšie chutia s práškovým cukrom, no výborná je aj zmes práškového a vanilkového či dokonca škoricového cukru.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár