NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Chrumkavé plnené šunkové rožky z kysnutého cesta.
Chrumkavé plnené šunkové rožky z kysnutého cesta.
Recept Chrumkavé plnené šunkové rožky z kysnutého cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dokonalé raňajky, desiata aj večera. Rožky sú na povrchu chrumkavé, pričom vo vnútri sú mäkké ako pavučinka. Ich príprava je rýchla, vďaka čomu si ich môžete pripraviť kedykoľvek. Ja ich zvyčajne pečiem počas víkendov, kedy mám ráno viac času.

siky.silvia siky.silvia    ·   26.4.2025

Chrumkavé plnené šunkové rožky z kysnutého cesta.

Dokonalé raňajky, desiata aj večera. Rožky sú na povrchu chrumkavé, pričom vo vnútri sú mäkké ako pavučinka. Ich príprava je rýchla, vďaka čomu si ich môžete pripraviť kedykoľvek. Ja ich zvyčajne pečiem počas víkendov, kedy mám ráno viac času.

40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
320 g
hladká múka
100 g
hrubá múka
200 g
vlažná voda
6 lyžíc
olej
1 lyžica
med
2 lyžičky
soľ
20 g
droždie
9 plátkov
šunka
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Rožky môžete naplniť čímkoľvek. Ja som tentokrát použila šunku, no vhodný je aj syr či dokonca zelenina. Veľkosť rožkov si viete prispôsobiť presne podľa seba. Je na vás, či ich spravíte väčšie alebo menšie.

  1. Vodu mierne zahrejeme a pridáme do nej med, droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Do misy dáme všetky ostatné suroviny (okrem šunky), pridáme kvások a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu kysnúť.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 9 rovnakých bochníčkov, ktoré necháme ešte podkysnúť. Potom ich vyvaľkáme do tvaru elipsy, položíme na ne šunku a zatočíme do rožka.
  4. Hotové rožky poukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Povrch narežeme pomocou nožíka, rožky necháme ešte pár minút podkysnúť, potrieme vajíčkom a posypeme sezamom. Ak by ste nemali sezam, môžete použiť napríklad rascu.
  5. Rožky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 240 °C približne 10 minút.

Vychladnuté rožky môžete rovno servírovať. Najlepšie chutia s čerstvou zeleninou. Pre ešte lepšiu chuť ich môžete potrieť vrstvou nejakej dobrej domácej nátierky alebo maslom s medvedím cesnakom, ktoré si pripravíte podľa tohto receptu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár