NajRecept.sk Pizza Pizza tyčinky Chrumkavé pizzové a oškvarkové tyčinky z kysnutého cesta.
Chrumkavé pizzové a oškvarkové tyčinky z kysnutého cesta.
Recept Chrumkavé pizzové a oškvarkové tyčinky z kysnutého cesta.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nedávno som dostala chuť na niečo slané, preto som sa rozhodla upiecť pizzové a oškvarkové tyčinky. Hotové boli takmer okamžite a vydržali mi hneď niekoľko dní, takže som mala čo ponúknuť aj návšteve, ktorá prišla.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.3.2025

Chrumkavé pizzové a oškvarkové tyčinky z kysnutého cesta.

Nedávno som dostala chuť na niečo slané, preto som sa rozhodla upiecť pizzové a oškvarkové tyčinky. Hotové boli takmer okamžite a vydržali mi hneď niekoľko dní, takže som mala čo ponúknuť aj návšteve, ktorá prišla.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
6 lyžíc
olivový olej
1 lyžička
kryštálový cukor
2 lyžičky
soľ
300 g
vlažná voda
20 g
droždie

Pizzová náplň:

40 g
šunka
40 g
syr (mozarella, eidam)
4 lyžice
kečup
1 strúčik
cesnak
1 lyžička
oregano
1 lyžička
pizza korenie

Oškvarková náplň:

podľa potreby
mleté oškvarky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Tyčinky som robila dvojaké – pizzové a oškvarkové, aby mala rodina aj hostia na výber. Oba druhy chutili výborne a už sa teším, kedy ich urobím znova. Tentokrát možno aj z dvojitej dávky. Boli skutočne tak dobré.

  1. Vodu ohrejeme, pridáme do nej cukor, rozdrobíme droždie a počkáme, kým vznikne kvások.
  2. Do misy dáme všetky suroviny na cesto, pridáme kvások a vypracujeme cesto. Ja som použila kuchynský robot – odporúčam hnietiť dlhšie, aby sa s cestom potom lepšie pracovalo.
  3. Hotové cesto zakryjeme utierkou a necháme aspoň hodinu kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú rozvaľkáme na obdĺžnik, na polovicu natrieme plnku, prekryjeme druhou nenatretou polovicou a nakrájame na pásiky široké približne 2 cm. Konce pásikov stočíme proti sebe, čím nám vznikne pekný stočený dizajn.
  5. Pizza náplň: Šunku, syr a kečup rozmixujeme. Pridáme pretlačený cesnak, oregano, pizza korenie a dôkladne premiešame.
  6. Oškvarková náplň: Oškvarky zmiešame so soľou a korením.
  7. Naplnené tyčinky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tu ich necháme ešte podkysnúť a pred pečením mierne orosíme vodou.
  8. Tyčinky vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 210 °C približne 12 až 15 minút.

Tyčinky z kysnutého cesta sú najchutnejšie v deň pečenia. Aby náhodou nestvrdli, skladujte ich v uzatvárateľnej nádobe. Nemáte čas pripravovať kysnuté cesto, no potrebujete niečím pohostiť návštevu? Vyskúšajte tieto tyčinky z lístkového cesta, ktoré budete mať hotové do 30 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár