NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Chrumkavé francúzske bagety
Chrumkavé francúzske bagety
Recept Chrumkavé francúzske bagety
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Lacusin

Konečne som našla recept na dokonalé francúzske bagety, ktoré sú extrémne chrumkavé. S cestom sa pracovalo skvele, bolo pružné, vôbec sa nelepilo. Z tejto dávky mi vyšli 2 väčšie bagety. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   30.3.2021

Chrumkavé francúzske bagety

Konečne som našla recept na dokonalé francúzske bagety, ktoré sú extrémne chrumkavé. S cestom sa pracovalo skvele, bolo pružné, vôbec sa nelepilo. Z tejto dávky mi vyšli 2 väčšie bagety. Autor: Lacusin

105 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček (250 ml)
voda
3 hrnčeky
hladká múka
1 balenie (10 g)
sušené droždie
1 lyžička
soľ
1 štipka
kryštálový cukor
1 lyžica
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
105 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Do vlažnej vody nasypeme droždie, pridáme cukor a trochu múky a necháme vzísť kvások.
  2. Pridáme olej, soľ, zvyšnú múku a vymiešame vláčne tuhšie cesto.
  3. Necháme minimálne 1 hodinu kysnúť. Potom vytvoríme 2 bagety. Necháme ich na plechu ešte minimálne pol hodiny kysnúť. Potom urobíme na bagete 3 zárezy.
  4. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 230 ° C. Pri nahrievaní rúry môžeme dať na spodný rošt kastrólik s vodou, aby pri pečení bola v rúre para. Bagety potom budú chrumkavejšie. Pečieme asi 25 minút.
Komentáre k receptu
Já77    ·   17.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

Teď jsem udělala a jsou vynikající

mimah    ·   6.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Bagetky jsem upekla, všem moc chutnaly. Příště do těsta dám sušená rajčata a olivy. Určitě doporučuji!

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

díky :)

keny    ·   2.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Při tomto poměru voda a mouka je těsto řídké takže po vytvarování bagety a následném dokynutí těsto spadne a je z toho veka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár