NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Recept Chrumkavé domáce "čedar" krekry
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Za 5 minút pripravené cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.

NajLucka NajLucka    ·   22.10.2020

Chrumkavé domáce "čedar" krekry

Za 5 minút pripravené cesto na domáce syrové krekry. Vhodné na párty alebo oslavy.

Suroviny
150 g
maslo
200 g
čedar
180 g
kyslá smotana
1 ks
žĺtok
1/2 lyžičky
soľ
1 lyžička
sladká paprika
štipka
korenie
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
230 g
hladká múka
na potretie
žĺtok
na vymastenie
olej
na posypanie
sezamové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo izbovej teploty vymiešame mixérom do peny, pridáme žĺtok, soľ, papriku, korenie a smotanu. Mixérom chvíľu šľaháme a pridáme na jemnom strúhadle nastrúhaný čedar alebo iný tvrdý syr.
  2. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie.
  3. Radielkom nakrájame najprv na pásiky a potom na kosoštvorce. Vrch potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami.
  4. Opatrne preložíme na olejom vymastený plech (alebo môžete použiť papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár