NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Chrumkavé cuketové placky. Výborný bezmäsitý obed, ktorý je vhodný aj počas pôstu.
Chrumkavé cuketové placky. Výborný bezmäsitý obed, ktorý je vhodný aj počas pôstu.
Recept Chrumkavé cuketové placky. Výborný bezmäsitý obed, ktorý je vhodný aj počas pôstu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Perfektný obed alebo večera, ktorá zasýti, no pritom nie je príliš ťažká. Pokrm je hotový do niekoľkých minút a môžete ho jesť samostatne alebo ho podávať s čímkoľvek máte radi. Ja si k nemu zvyčajne urobím nejaký dresing.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   18.4.2025

Chrumkavé cuketové placky. Výborný bezmäsitý obed, ktorý je vhodný aj počas pôstu.

Perfektný obed alebo večera, ktorá zasýti, no pritom nie je príliš ťažká. Pokrm je hotový do niekoľkých minút a môžete ho jesť samostatne alebo ho podávať s čímkoľvek máte radi. Ja si k nemu zvyčajne urobím nejaký dresing.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
cuketa
podľa potreby
soľ
250 g
cottage cheese alebo tvrdý tvaroh
1 ks
vajce
1 lyžica
pažítka
120 g
hladká múka
20 g
petržlenová vňať
1 lyžička
prášok do pečiva
podľa potreby
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Cuketové placky sú skvelou voľbou počas dní, keď nemáte chuť na mäso alebo dodržujete pôst, ktorý sa spája s Veľkým piatkom či iným sviatočným dňom. Pokrm je jednoduchý, rýchly a nestrávite kvôli nemu niekoľko hodín v kuchyni.

  1. Cuketu umyjeme a nahrubo nastrúhame. Osolíme ju a počkáme 10 minút.
  2. V mise zmiešame cottage cheese alebo tvaroh s vajíčkom, soľou, nadrobno nasekanou pažítkou, hladkou múkou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Do zmesi pridáme nastrúhanú cuketu, ktorú sme vyžmýkali a zbavili prebytočnej šťavy, a prášok do pečiva.
  4. Na panvici rozohrejeme olivový olej a rukami vytvarujeme menšie placky, ktoré na ňom smažíme. Aby sa cesto neprilepovalo na ruky, omočíme si ich vo vode.
  5. Placky opekáme najprv 2 až 3 minúty. Potom ich otočíme a opekáme 6 minút. Keď sú hotové, preložíme ich na tanier vystlaný kuchynskou utierkou.

Cuketové placky podávajte hneď po vysmažení. Ja som k nim tentokrát pripravila aj cesnakový dresing podľa tohto receptu, ktorý má výbornú chuť, no nie je pritom tak ťažký ako majonéza.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár