NajRecept.sk Pečivo Rohlíky Chrumkavé anglické rožky so slaninou. Keď ich raz vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť tie z obchodu.
Chrumkavé anglické rožky so slaninou. Keď ich raz vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť tie z obchodu.
Recept Chrumkavé anglické rožky so slaninou. Keď ich raz vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť tie z obchodu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Anglické rožky sú výborné predovšetkým na raňajky. Vychutnať si ich však môžete aj na desiatu alebo večeru, ako my doma. Cesto je vo vnútri mäkké, pričom na povrchu dokonale chrumkavé. Doplnené je o syr a anglickú slaninu, ktorá mu dodáva nezameniteľnú chuť.

siky.silvia siky.silvia    ·   13.1.2025

Chrumkavé anglické rožky so slaninou. Keď ich raz vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť tie z obchodu.

Anglické rožky sú výborné predovšetkým na raňajky. Vychutnať si ich však môžete aj na desiatu alebo večeru, ako my doma. Cesto je vo vnútri mäkké, pričom na povrchu dokonale chrumkavé. Doplnené je o syr a anglickú slaninu, ktorá mu dodáva nezameniteľnú chuť.

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
350 ml
mlieko alebo voda
60 g
zmäknuté maslo
600 g
hladká múka
2 lyžičky
soľ
1 lyžička
cukor
30 g
čerstvé droždie
1 ks
bielok
podľa potreby
anglická slanina
podľa potreby
tvrdý syr (napr. eidam alebo cheddar)
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Domáce anglické rožky chutia oveľa lepšie ako tie z obchodu. Sú chrumkavé, čerstvé a okrem slaniny a syru ich môžete doplniť čímkoľvek chcete. Ich príprava je jednoduchá. Po tom, ako spravíte kysnuté cesto, stačí rožky len vytvarovať a dať piecť.

  1. Mlieko alebo vodu ohrejeme, primiešame cukor, rozdrobíme droždie a počkáme, kým nám vznikne kvások.
  2. Do misy nasypeme múku, maslo, soľ, hotový kvások a vypracujeme cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 8 menších častí, z ktorých vypracujeme rožky. Tie prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, kde ich necháme ešte 20 minút, aby podkysli.
  4. Tesne pred pečením rožky potrieme vaječným bielkom, v strede ich narežeme a na vrch položíme slaninu a syr.
  5. Takto pripravené rožky pečieme pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.

Rovnako ako tradičné kysnuté koláče, aj anglické rožky nechajte pred podávaním vychladnúť. Následne ich môžete servírovať samostatne alebo s čerstvou zeleninou. Výborne sa k nim hodia paradajky, paprika a reďkovka. Na posypanie je možné použiť akýkoľvek tvrdý syr. Ja som zvolila cheddar. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár