Kokosky sú pre mňa neoddeliteľnou súčasťou Vianoc. Ich vôňa vždy naplní celú kuchyňu a okamžite mi navodí sviatočnú náladu. Pripravujem ich už roky, počas ktorých som vyskúšala viacero receptov. Najviac sa mi však osvedčil tento. Autor: Xénia Portášová
Kokosky sú pre mňa neoddeliteľnou súčasťou Vianoc. Ich vôňa vždy naplní celú kuchyňu a okamžite mi navodí sviatočnú náladu. Pripravujem ich už roky, počas ktorých som vyskúšala viacero receptov. Najviac sa mi však osvedčil tento. Autor: Xénia Portášová
Kokosky sú chrumkavé navrchu a jemné vo vnútri. Majú nezameniteľnú chuť a krásnu vôňu. Ich príprava nie je náročná. Predtým, ako sa však do nej pustíte, si nezabudnite upiecť kolieska z lineckého cesta, ktoré tvoria základ týchto koláčikov.
Marmeláda, ktorú použijeme pri príprave kokosiek, by mala byť mierne kyslastá, aby kontrastovala so sladkým krémom. Vhodná je napríklad marhuľová alebo ríbezľová marmeláda.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste