NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Cheesecake so slaným karamelom a praclíkmi
Cheesecake so slaným karamelom a praclíkmi
Recept Cheesecake so slaným karamelom a praclíkmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Tento koláč je niečo pre milovníkov sladko-slaných kombinácii a karamelu. Cheesecake v spojení so slaným karamelom, doplnený o praclíky tvorí veľmi chutnú kombináciu. Táto príchuť má u mňa určite áno

_Nikoleta_    ·   24.2.2022

Cheesecake so slaným karamelom a praclíkmi

Tento koláč je niečo pre milovníkov sladko-slaných kombinácii a karamelu. Cheesecake v spojení so slaným karamelom, doplnený o praclíky tvorí veľmi chutnú kombináciu. Táto príchuť má u mňa určite áno

40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus

130 g
čokoládové bebe kekse
20 g
praclíky
60 g
maslo

Krém

500 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
kyslá smotana
2 kusy
vajce
2 polievkové lyžice
hladká múka
120 g
práškový cukor
1 polievková lyžica
vanilková pasta

Poleva - slaný karamel

150 g
kryštálový cukor
70 g
maslo
100 ml
smotana na šľahanie
1/2 čajovej lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Sušienky a praclíky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Zmes vysypeme na dno okrúhlej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne popritláčame na spodok formy.
  2. Tvaroh, cream cheese a kyslú smotanu vyšľaháme. Po jednom prišľaháme vajíčka. Primiešame múku, cukor a vanilkovú pastu. Zmes vylejeme na sušienkový základ. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov cca 50 minút.
  3. Pri pečení sledujeme okraje, ktoré by mali byť dozlatista upečené Upečený cheesecake sa môže v strede trochu "triasť", stuhne po vychladnutí. Po dopečení necháme koláč vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre.
  4. Na slaný karamel dáme do hrnca roztopiť cukor. Priebežne miešame. Keď je roztopený pridáme maslo a miešame až kým nie je úplne rozpustené. Nakoniec pridáme smotanu a miešame. Na záver primiešame približne 1/2 čajovej lyžičky soli. Radšej menej a ešte dosolíme ak treba. Necháme trochu vychladnúť.
  5. Nie horúci karamel vylejeme na cheesecake, no nie celú dávku (zvyšok odložte do uzatvárateľnej nádoby do chladničky). Tak aby bol v tenkej vrstve po celom koláči. Takto pripravený cheesecake odložíme stuhnúť do chladničky na noc. Nakoniec už len ozdobíme a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár