NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Čevabčiči Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Recept Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pokrmy z mletého mäsa sú u nás doma veľmi obľúbené. A čo ešte, keď mám možnosť nechať si u mäsiara pomlieť mäso na počkanie a podľa vlastného výberu. To jednoducho nemá chybu. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   30.4.2021

Čevabčiči v slanine a teplý nemecký zemiakový šalát

Pokrmy z mletého mäsa sú u nás doma veľmi obľúbené. A čo ešte, keď mám možnosť nechať si u mäsiara pomlieť mäso na počkanie a podľa vlastného výberu. To jednoducho nemá chybu. Autor: Danka

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

cca 600 g
mleté mäso
1 ks
zemiak
100 g
tvrdý syr
2 ks
vajce
3 strúčiky
cesnak
2 ks
jarná cibuľka
3 lyžice
strúhanka
1 lyžička
diabolské korenie
soľ
korenie
plátky
anglická slanina

Teplý zemiakový šalát:

cca 1 kg
zemiak
podľa potreby
olej
1 ks
cibuľa
3 ks
sterilizovaná uhorka
2 lyžičky
plnotučná horčica
trochu
nálev z uhoriek
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Mäso dôkladne premiešame so soľou, korením, cesnakom, cibuľkou, strúhankou, vajcami a syrom. Hotovú zmes necháme v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa, potom tvoríme vlhkými rukami podlhovasté šišky, ktoré obalíme v anglickej slanine a skladáme do pekáča.
  2. Len ľahko podlejeme vodou a pečieme zakryté na 180 stupňov asi 15 minút, potom odklopíme a dopečieme do farby.
  3. Teplý zemiakový šalát: cca 1 kg zemiakov uvaríme v šupke, ihneď schladíme, ošúpeme a nakrájame ozdobným nožom alebo prejdeme na koliesku ako na klasický šalát.
  4. Na oleji necháme zosklovatieť 2 nadrobno pokrájané väčšie cibule a hneď ešte teplé aj so zvyškom oleja pridáme k zemiakom.
  5. Potom prisypeme ešte asi 3 na kocky pokrájané sterilizované uhorky, pridáme 2 lyžičky plnotučnej horčice, trochu nálevu z uhoriek, soľ, korenie, cukor a ocot podľa chuti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár