NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Cestoviny s kuracím mäsom a cesnakom. Fantastický obed za 20 minút.
Cestoviny s kuracím mäsom a cesnakom. Fantastický obed za 20 minút.
Recept Cestoviny s kuracím mäsom a cesnakom. Fantastický obed za 20 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Pokiaľ hľadáte tipy na jednoduchý a chutný obed či večeru, cestoviny sú skvelou voľbou. V kombinácii so smotanovou omáčkou so šampiňónmi ide o jedlo, ktoré si zamilujete. Príprava vám pritom nezaberie viac ako pár desiatok minút.

NajLucka NajLucka    ·   10.2.2023

Cestoviny s kuracím mäsom a cesnakom. Fantastický obed za 20 minút.

Pokiaľ hľadáte tipy na jednoduchý a chutný obed či večeru, cestoviny sú skvelou voľbou. V kombinácii so smotanovou omáčkou so šampiňónmi ide o jedlo, ktoré si zamilujete. Príprava vám pritom nezaberie viac ako pár desiatok minút.

30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Základné suroviny:

2 ks
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
6 ks
šampiňóny
1 lyžica
olivový olej
soľ a korenie podľa chuti

Na omáčku:

1,5 hrnčeka
smotana na varenie
0,5 hrnčeka
mlieko
1/4 hrnčeka
strúhaný parmezán
1 lyžica
olivový olej
1 lyžica
maslo
1/2 lyžičky
roztlačený cesnak
soľ a korenie

Cestoviny:

200 g
fettuccine (možno použiť aj iný obľúbený druh cestovín),
voda
lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Kuracie prsia nakrájajte na menšie plátky, osoľte a okoreňte podľa chuti. Umyté šampiňóny nakrájajte na tenké plátky.
  2. Rozohrejte na panvici lyžicu oleja, pridajte mäso a osmažte do zlatista. Zatiaľ čo sa mäso smaží, pripravte hrniec s vriacou vodou, osoľte ju a vložte cestoviny. Varte podľa návodu.
  3. Z panvice zložte mäso, pridajte lyžicu oleja a maslo a v rozpálenom tuku opražte cibuľu. Akonáhle cibuľka zosklovatí, pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania nechajte pár minút smažiť, aby huby získali hnedastú farbu.
  4. Do panvice pridajte cesnak, nechajte ho chvíľku opekať, aby sa rozvoňal. Potom môžete priliať smotanu a mlieko a zasypať zmes strúhaným parmezánom. Dobre premiešajte, nechajte syr rozpustiť a omáčku zhustnúť.
  5. Na záver vráťte do omáčky mäso, dosoľte a okoreňte podľa chuti. Potom už len stačí scediť cestoviny, premiešať ich v panvici s omáčkou a môžete servírovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár