NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Cesto z Margotky a poleva z Ľadových gaštanov. Vyskúšajte srdiečka, ktoré rozvoňajú celú kuchyňu.
Cesto z Margotky a poleva z Ľadových gaštanov. Vyskúšajte srdiečka, ktoré rozvoňajú celú kuchyňu.
Recept Cesto z Margotky a poleva z Ľadových gaštanov. Vyskúšajte srdiečka, ktoré rozvoňajú celú kuchyňu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto koláčiky volám Margotky alebo Margotkové srdiečka, pretože na ich prípravu používam obľúbenú čokoládovú tyčinku Margot. Do polevy následne pridávam aj Ľadové gaštany, ktoré ju zvýraznia a zaručia, že bude chutiť ešte lepšie.

Blanka Kohoutová    ·   30.10.2025

Cesto z Margotky a poleva z Ľadových gaštanov. Vyskúšajte srdiečka, ktoré rozvoňajú celú kuchyňu.

Tieto koláčiky volám Margotky alebo Margotkové srdiečka, pretože na ich prípravu používam obľúbenú čokoládovú tyčinku Margot. Do polevy následne pridávam aj Ľadové gaštany, ktoré ju zvýraznia a zaručia, že bude chutiť ešte lepšie.

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
vajce
štipka
citrónová kôra

Krém:

150 g
čokoláda Margot
200 g
maslo
2 lyžice
práškový cukor
3 lyžice
rum

Poleva:

200 g
horká čokoláda (54 – 74 %)
2 lyžice
tuk (napr. Omega, Cera)
1 ks
Ľadové gaštany
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Margotkové srdiečka nielenže chutia, ale aj vyzerajú veľmi dobre. Ozdobiť ich môžete podľa svojich predstáv. Ja zvyčajne používam tmavú a bielu čokoládu a následne buď drvenú Margotku (ako je to v tomto prípade), alebo nasekané orechy.

  1. Hladkú múku, maslo, práškový cukor, vajce a citrónovú kôru zmiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme do chladničky aspoň na jednu hodinu.
  2. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrojíme z neho srdiečka alebo iné tvary, ktoré pečieme pri teplote 160 stupňov približne 10 minút.
  3. Vychladnuté koláčiky následne zlepujeme krémom, ktorý si pripravíme tak, že maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a rumom a následne doň pracujeme nastrúhanú Margotku.
  4. Koláčiky pred podávaním ešte polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme nastrúhanou Margotkou a podávame.

Základ na Margotkové srdiečka si môžete pripraviť pokojne aj vopred. Cesto je po upečení trvanlivé a vydrží niekoľko týždňov. Keď ich však naplníte maslovým krémom, je ideálne skonzumovať ich do približne týždňa. Chceli by ste si okrem týchto koláčikov pripraviť aj niečo iné? Vyskúšajte napríklad recept na tieto luxusné tartaletky, ktoré zvládne aj začiatočník.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár