NajRecept.sk Pečivo Žemle Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny
Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny
Recept Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Už ste niekedy upiekli domáce pečivo z kysnutého cesta za pol hodinku? Určite vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické. Ja som ich robila večer, aby sme mali na raňajky a poviem vám, boli božské. Mäkké a jemné ako pavučinka. S maslom, šunkou a syrom to bolo nebíčko v papuľke. Ešte počas noci ma dráždila vôňa cesnaku :). Máte ich naozaj hotové za pol hodinku, takže sa do prípravy môžete pokojne pustiť aj ráno. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   14.9.2020

Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny

Už ste niekedy upiekli domáce pečivo z kysnutého cesta za pol hodinku? Určite vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické. Ja som ich robila večer, aby sme mali na raňajky a poviem vám, boli božské. Mäkké a jemné ako pavučinka. S maslom, šunkou a syrom to bolo nebíčko v papuľke. Ešte počas noci ma dráždila vôňa cesnaku :). Máte ich naozaj hotové za pol hodinku, takže sa do prípravy môžete pokojne pustiť aj ráno. Autor: Triniti

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
1 hrnček
voda
1 PL
kryštálový cukor
3 PL
olej
1/4 lyžičky
soľ
10 g
sušené droždie
3 hrnčeky
hladká múka
3 strúčiky
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. V miske zmiešame olej, vodu, cukor, soľ, sušené droždie. Premiešame a pridáme múku. Vypracujeme hladké cesto, do ktorého podľa potreby pridáme ešte vodu alebo múku. Záleží na kvalite múky. Cesto by malo byť pružné a nelepí sa na stenu misky. Najskôr začnite miešať drevenou vareškou, potom pracujte rukami. Cesto tak bude mať tú správnu teplotu, preto sa neodporúča používať elektrický mixér.
  2. Z cesta vytvarujeme menšie bochníčky, ktoré potrieme olejom z každej strany a ukladáme ich na vymastený pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Ešte pred pečením ich môžete na vrchu rozrezať ostrým nožom do tvaru kríža.
  3. Cesnak prelisujeme do misky, zalejeme ho vriacou vodou a touto cesnakovou pastou potrieme ešte horúce bochníky. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Patri    ·   17.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý den,jak velký má být šálek? Děkuji za informaci.

NejLucka NejLucka    ·   17.9.2020   ·   Odpovedať   ·  

250 ml :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár