NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Cesnakové prsty, ktoré si po ochutnaní hneď zamilujete. Rýchlosťou a jednoduchosťou prekonajú aj tú najlepšiu pizzu.
Cesnakové prsty, ktoré si po ochutnaní hneď zamilujete. Rýchlosťou a jednoduchosťou prekonajú aj tú najlepšiu pizzu.
Recept Cesnakové prsty, ktoré si po ochutnaní hneď zamilujete. Rýchlosťou a jednoduchosťou prekonajú aj tú najlepšiu pizzu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Ak máte chuť na niečo voňavé, chrumkavé a plné syru, večer ku telke, na večeru alebo ako pohostenie pre návštevy, toto je ten recept, ktorý hľadáte. S týmito syrové štangľami, alebo ak chcete syrovými prstami, určite zabodujete a neostane ani kúsok.

Mishenka Mishenka    ·   30.4.2023

Cesnakové prsty, ktoré si po ochutnaní hneď zamilujete. Rýchlosťou a jednoduchosťou prekonajú aj tú najlepšiu pizzu.

Ak máte chuť na niečo voňavé, chrumkavé a plné syru, večer ku telke, na večeru alebo ako pohostenie pre návštevy, toto je ten recept, ktorý hľadáte. S týmito syrové štangľami, alebo ak chcete syrovými prstami, určite zabodujete a neostane ani kúsok.

25 min
Čas prípravy
17 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
hladká múka
1/2 ks
droždie
280 ml
voda
3 lyžice
olivový olej
1 lyžička
soľ
1/2 lyžičky
kryštáľový cukor

Na potretie:

60 g
rozpustené maslo
6 ks
cesnak
375 g
mozarrella
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
17 min
Čas varenia
  1. Vypracujeme cesto z múky, droždia, vody, olivového oleja, soli a cukru a necháme vykysnúť.
  2. Rozdelíme na dve časti, keďže to je recept na dve štangle a každú vyvaľkáme do požadovaného tvaru.
  3. Potrieme roztopeným maslom s prelisovaným cesnakom a posypeme nastrúhanou mozarrellou.
  4. Necháme 15min podkysnúť a pečieme 17 minút na 230st.
  5. Môžeme podávať aj s dipom z bieleho jogurtu, cesnaku a vašich obĺúbených byliniek (napr. medvedí cesnak, pažítka a kôpor atď.)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár