NajRecept.sk Cestoviny Špagety Boloňské špagety Boloňská omáčka z červenej šošovice. Perfektná omáčka k cestovinám, ktorá u nás zožala obrovský úspech.
Boloňská omáčka z červenej šošovice. Perfektná omáčka k cestovinám, ktorá u nás zožala obrovský úspech.
Recept Boloňská omáčka z červenej šošovice. Perfektná omáčka k cestovinám, ktorá u nás zožala obrovský úspech.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Kedysi dávno som natrafila na vegetariánsku verziu známej boloňskej omáčky. Poupravila som si recept, skúsila a po tom, čo zožal v našej rodine obrovský úspech, dokonca aj u môjho mäsožravého muža, ho robievam pravidelne. Určite dajte tejto zdravšej variante šancu, budete veľmi prekvapení, aká je skvelá a že mäso vôbec nechýba.

Mishenka Mishenka    ·   3.8.2023

Boloňská omáčka z červenej šošovice. Perfektná omáčka k cestovinám, ktorá u nás zožala obrovský úspech.

Kedysi dávno som natrafila na vegetariánsku verziu známej boloňskej omáčky. Poupravila som si recept, skúsila a po tom, čo zožal v našej rodine obrovský úspech, dokonca aj u môjho mäsožravého muža, ho robievam pravidelne. Určite dajte tejto zdravšej variante šancu, budete veľmi prekvapení, aká je skvelá a že mäso vôbec nechýba.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
cestoviny
300 g
červená šošovica
3 ks
paradajka
1 ks
červená cibuľa
3 ks
mrkva
2 lyžice
paradajkový pretlak
2-3 ks
strúčik cesnaku
podľa chuti
oregano
podľa chuti
bobkový list
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Uvaríme si cestoviny.
  2. Na oleji osmahneme pokrájanú cibuľu, potom pridáme nastrúhané mrkvy a tiež orestujeme.
  3. Zasypeme šošovicou, zalejeme vodou tak, aby bola asi centimeter nad šošovicou, pridáme pretlak, oregano, bobkový list a soľ a dusíme domäkka. Ak šošovica vpije všetku vodu a nie je hotová, môžeme vodu po troške pridávať. Varenie netrvá dlho, šošovica býva uvarená raz dva.
  4. Pridáme prelisovaný cesnak, nakrájané paradajky a necháme zovrieť.
  5. Omáčka sama o sebe býva hustá vďaka šošovicu a zväčša nie je potrebné zahustiť, kto však chce, môže s múkou rozmiešanou vo vode.
  6. Omáčku zmiešame s cestovinami a na tanieri dozdobíme syrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty