NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Bublanina s mandarínkami, malinami a tvarohom. Vyskúšaná viackrát, vždy sa podarí a je výborná.
Bublanina s mandarínkami, malinami a tvarohom. Vyskúšaná viackrát, vždy sa podarí a je výborná.
Recept Bublanina s mandarínkami, malinami a tvarohom. Vyskúšaná viackrát, vždy sa podarí a je výborná.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Táto bublanina je presne taká, ako kedysi robievala vaša babička. Jemná, ľahká, nadýchaná. Je to klasický koláč, ktorý výborne doplní poobedňajšiu kávičku alebo poteší vašich hostí. Ovocie môžete zameniť podľa chuti alebo sezónnosti. Ja som mala čerstvé maliny tak som vyskúšala s nimi a neľutujem. Na zmenu chuti som použila aj mandarínky. Autor: Jana Jančíková

NajLucka NajLucka    ·   7.6.2024

Bublanina s mandarínkami, malinami a tvarohom. Vyskúšaná viackrát, vždy sa podarí a je výborná.

Táto bublanina je presne taká, ako kedysi robievala vaša babička. Jemná, ľahká, nadýchaná. Je to klasický koláč, ktorý výborne doplní poobedňajšiu kávičku alebo poteší vašich hostí. Ovocie môžete zameniť podľa chuti alebo sezónnosti. Ja som mala čerstvé maliny tak som vyskúšala s nimi a neľutujem. Na zmenu chuti som použila aj mandarínky. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Plech 30x40cm:

4 ks
vajce
290 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
1 dcl
olej
1 dcl
mlieko (môžete použiť aj vodu)
pár kvapiek
citrónová šťava
pár kvapiek
rum
1 ks
prášok do pečiva
štipka
soľ
250 g
jemný tvaroh
podľa chuti
kryštálový cukor
1 ks
vajce
1/2 ks
vanilkový puding
trocha
mlieko na zriedenie
podľa potreby
mandarínky z kompótu
podľa potreby
čerstvé maliny
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Z bielkov a soli si vyšľaháme sneh.
  2. Žĺtky a cukor vyšľaháme do hustej peny a pridávame olej, múku s kypriacim práškom, mlieko (vodu), citrónovú šťavu a rum.
  3. Obe hmoty spolu jemne premiešame.
  4. Tvaroh zmiešame s cukrom podľa chuti, pridáme jedno vajíčko, väčšiu polku vanilkového pudingu a kvapku mlieka na zriedenie.
  5. Cesto vylejeme na plech, poukladáme naň ovocie a pomedzi ovocie cukrárskym sáčkom nanesieme tvaroh.
  6. Pečieme na 180 stupňoch asi 30-40 minút dozlata, to už poznáte podľa svojej rúry.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár