NajRecept.sk Dezerty Múčniky Broskyňové krémové rezy
Broskyňové krémové rezy
Recept Broskyňové krémové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Rada pečiem krémové zákusky s ovocím. A samozrejme aj preto, že ich doma máme veľmi radi. Piekla som aj minulý týždeň marhuľové, ale nestihla som nafotiť, prišla návšteva a ponúkla som ju s poslednými kúskami a tak im zachutilo, že si vypýtala aj na svoje narodeniny. Ja som jej s radosťou napiekla a nafotila aj pre vás :) Tentoraz broskyňové :) Autor: Petra

Petra H Petra H    ·   5.6.2021

Broskyňové krémové rezy

Rada pečiem krémové zákusky s ovocím. A samozrejme aj preto, že ich doma máme veľmi radi. Piekla som aj minulý týždeň marhuľové, ale nestihla som nafotiť, prišla návšteva a ponúkla som ju s poslednými kúskami a tak im zachutilo, že si vypýtala aj na svoje narodeniny. Ja som jej s radosťou napiekla a nafotila aj pre vás :) Tentoraz broskyňové :) Autor: Petra

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
150 g
práškový cukor
200 ml
olej
5 bal.
vanilkový puding
2 lyžičky
prášok do pečiva

Ďalej:

2 plechovky
broskyne

Krém:

500 ml
smotana na šľahanie
400 g
kyslá smotana
1 bal. (20g)
želatína

Vrchná vrstva:

1 bal.
cukrárenské želé žlté extra silné
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia, cukor a olej vyšľaháme. Potom vmiešame pudingové prášky a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na plech s veľkosťou 38x25 cm vyložený papierom na pečenie a upečieme. Necháme vychladnúť.
  2. Na vychladnutý korpus poukladáme plátky broskýň - potrebujeme 2 plechovky broskýň.
  3. Šľahačku vyšľaháme do tuha. Želatínu necháme napučať v troške vody, potom zahrejeme, aby sa rozpustila, ale nesmie sa variť. Rozpustenú želatínu vmiešame do acidofilných smotán a to všetko vmiešame do vyšľahanej smotany. Krém rozotrieme na broskyne. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Vrchnú vrstvu pripravíme podľa návodu na sáčku a nalejeme na povrch rezov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár