NajRecept.sk Torty Sladké torty Ovocné torty Broskyňová torta s jemným tvarohovým krémom.
Broskyňová torta s jemným tvarohovým krémom.
Recept Broskyňová torta s jemným tvarohovým krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Maroš Lumnitzer

Rýchla broskyňová torta, ktorú môžete pripraviť na oslavy alebo len tak počas víkendu, keď máte chuť na sladké. Príprava nie je vôbec náročná – piškótové korpusy stačí naplniť nadýchaným tvarohovým krémom a všetko zakončiť broskyňovou želatínou. Výsledok je viac ako dokonalý. Autor: Maroš Lumnitzer

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.4.2025

Broskyňová torta s jemným tvarohovým krémom.

Rýchla broskyňová torta, ktorú môžete pripraviť na oslavy alebo len tak počas víkendu, keď máte chuť na sladké. Príprava nie je vôbec náročná – piškótové korpusy stačí naplniť nadýchaným tvarohovým krémom a všetko zakončiť broskyňovou želatínou. Výsledok je viac ako dokonalý. Autor: Maroš Lumnitzer

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

3 ks
vajce
120 g
práškový cukor
120 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao

Krém:

500 g
jemný tvaroh
1 bal.
vanilkový cukor
6 plátkov
želatína

Broskyňová vrstva

podľa potreby
broskyňový kompót
4 plátky
želatína
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Ovocné torty patria medzi moje najobľúbenejšie. Sú svieže, šťavnaté a môžete si ich pripraviť vždy na iný spôsob – stačí len vymeniť druh ovocia. Ja som tentokrát použila broskyne, no ak by ste ich doma nemali, môžete namiesto nich siahnuť aj po marhuliach alebo jahodách.

  1. Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
  2. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao. Suché ingrediencie postupne pridávame k mokrým a dôkladne zapracujeme.
  3. Hotové cesto môžeme upiecť v jednej tortovej forme a následne ho prekrojiť na polovicu. Inou možnosťou je upiecť ho v dvoch tortových formách s rovnakým priemerom. Ja som zvolila druhú možnosť.
  4. Cesto pečieme pri teplote 170 °C približne 15 až 20 minút – sledujeme.
  5. Kým sa korpus pečie, pripravíme si krém. Želatínu namočíme do vody a zahrievame ju, kým sa nerozpustí. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme želatínu a takto pripravený krém nanesieme na vychladnutý korpus.
  6. Broskyne z konzervy rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme želatínu, ktorú sme rozpustili rovnako ako v prípade krému, premiešame a nanesieme na tortu. Ja som pre lepší efekt poukladala navrch torty plátky broskýň, ktoré som potom zaliala želatínou.
  7. Tortu necháme stuhnúť (ideálne v chladničke) a následne ju môžeme podávať.

Torta vyzerá sama o sebe veľmi dobre, preto ju nemusíte ničím dekorovať. Ak by vám však predsa len nejaká ozdoba chýbala, navrch môžete poukladať plátky broskýň alebo dať kopček šľahačky. Máte chuť ešte na nejaký broskyňový dezert? Vyskúšajte tento nepečený tvarohový koláč, ktorý budete mať hotový v priebehu niekoľkých minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár