Mäso nakrájame asi na 10 plátkov, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na panvicu dáme rozpáliť olej a pripravené kúsky mäsa opečieme z oboch strán.
Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na výpeku. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou, korením a vegetou. Podľa potreby podlejeme ešte vodou, premiešame, aby mäso nepripálilo. Prikryté dusíme do mäkka.
Šťavu netreba zahustiť, stačí múka, v ktorej boli plátky mäsa obalené.
Zemiaky očistíme a dáme uvariť do vody s lyžičkou soli. Ešte teplé zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko, soľ a vyšľaháme na pyré.
Mäso podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovska