NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčové plátky na kari
Bravčové plátky na kari
Recept Bravčové plátky na kari
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blažena Sadovska

Mäsko je veľmi chutné, vhodné na nedeľný obed.

NajLucka NajLucka    ·   11.2.2021

Bravčové plátky na kari

Mäsko je veľmi chutné, vhodné na nedeľný obed.

Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCIÍ:

1 kg
bravčové stehno
2 ks
cibuľa
5 lyžíc
paradajková šťava
1 lyžička
kari korenie
3 strúčiky
cesnak
1 lyžička
rasca
trochu
chilli paprika
trochu
čierne korenie
trochu
soľ
trochu
hladká múka
trochu
olej
1 kg
zemiaky
50 g
maslo
200 ml
horúce mlieko
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame asi na 10 plátkov, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou. Na panvicu dáme rozpáliť olej a pripravené kúsky mäsa opečieme z oboch strán.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na výpeku. Pridáme opražené plátky mäsa, kari korenie, rascu, paradajkovú šťavu, pokrájaný cesnak, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom. Dochutíme soľou, korením a vegetou. Podľa potreby podlejeme ešte vodou, premiešame, aby mäso nepripálilo. Prikryté dusíme do mäkka.
  3. Šťavu netreba zahustiť, stačí múka, v ktorej boli plátky mäsa obalené.
  4. Zemiaky očistíme a dáme uvariť do vody s lyžičkou soli. Ešte teplé zemiaky roztlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko, soľ a vyšľaháme na pyré.
  5. Mäso podávame so zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovska

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár