Ľadvinky dôkladne očistíme od močovodov a tuku, pokrájame na rezance a ponoríme do mlieka. Takto je pokojne môžeme nechať cez noc v chladničke.
Potom ich dáme do sitka, dôkladne prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Do tlakového hrnca dáme na kocky nakrájanú slaninu alebo dobrú údenú slaninu, necháme vyškvariť, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a necháme zosklovatieť.
Vhodíme ľadvinky, pridáme drvenú aj celú rascu, pár guľôčok nového korenia, soľ, korenie, 2 vymiešané strúčiky cesnaku, masox (nemusí byť). Ja dávam cayenské korenie alebo trochu chilli.
Zarestujeme, podlejeme vodou a dusíme domäkka. V tlakovom hrnci cca 30 minút. V troške vody rozmiešame vrchovatú lyžicu hladkej múky, pridáme k ľadvinkám a necháme prevariť.
Úplne na záver pridáme hrsť v dlaniach podrvenej majoránky. Ochutnáme a prípadne dosolíme či inak doladíme chute.