Mäso naklepeme a na krajoch narežeme. Okoreníme, posypeme tymiánom, rozotretým cesnakom, pokvapkáme olejom a necháme cez noc v chladničke.
Na panvici rozpálime olej a mäso sprudka z oboch strán opečieme. Preložíme do pekáča. Paradajky a slaninu nakrájame na kocky, cesnak na plátky, pór na kolieska. Tieto nakrájané ingrediencie dáme na opečené kotlety a poukladáme na plátky nakrájanú mozzarelu.
Do výpeku v panvici prilejem víno a necháme odpariť. Pridáme vývar, ochutíme soľou, necháme povariť a potom nalejeme do pekáča k mäsu. Obložíme vetvičkami tymianu a priklopíme.
Pečieme v rúre na 200st. cca 30 minút, potom odklopíme a necháme zapiecť mozzarelou. Vyberieme mäso a udržujeme v teple.
Šťavu na platničke zredukujeme alebo zahustíme hotovou zápražkou. Podľa chuti dosolíme. Nakoniec pridáme na zjemnenie maslo. Podávame s ryžou.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová