NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Recept Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou
Foto: NajLucka

Výdatný obed pre hladných chlapov. Bravčová pečienka so slaninou, dusená na cibuľke a cesnaku. K tomu ako príloha zemiakový knedlík a kapusta.

NajLucka NajLucka    ·   20.8.2021

Bravčová pečienka so zemiakovými knedličkami a kapustičkou

Výdatný obed pre hladných chlapov. Bravčová pečienka so slaninou, dusená na cibuľke a cesnaku. K tomu ako príloha zemiakový knedlík a kapusta.

Suroviny

Budeme potrebovať:

bravčová pečienka
soľ
korenie
slanina
rastlinný olej
vývar podľa chut
korenie podľa chuti
cibuľa
cesnak

Knedľa:

1 kg
uvarené a nastrúhané zemiaky
30 dkg
hrubá múka
1 ks
vajce
3 dkg
krupica
lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso umyjeme, osušíme a osolíme, do karé (bez kosti) urobíme nožom zárezy a vložíme prúžky slaniny. Na panvici alebo pekáči rozohrejeme olej a mäso zrpudka opečieme zo všetkých strán.
  2. Pečienku podlejeme polovicou vývaru, posypeme korením (na pečené bravčové), pridáme k mäsu nakrájanú cibuľu a cesnak.
  3. Pečieme pri cca 180°C približne 1 a 1/2 hodiny za občasného prelievania šťavou. Mäso po upečení uchováme v teple a k šťave v pekáčiku prilejeme ďalších 200 ml mäsového vývaru, zahustíme a podľa chuti ešte dosolíme.
  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Následne na jemnom strúhadle nastrúhame, pridáme jedno vajíčko a štipku soli. Premiešame a postupne pridávame múku zmiešanú s detskou krupicou. Vyhnetieme hladké cesto, ktoré spracujeme do valca. Zabalíme do fólie a chvíľu varíme v osolenej vode. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár