NajRecept.sk Dezerty Múčniky Bratislavské rezy s čokoládovou polevou
Bratislavské rezy s čokoládovou polevou
Recept Bratislavské rezy s čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Marta Mlyn

Aj hlavné mesto Slovenskej republiky má svoj koláčik. A veľmi chutný. Základné cestá sú spolu z ôsmich vajíčok, ale je to na veľký plech, zákuskov vám vyjde veľa, takže sa nemusíte báť, že toho bude málo :) rumovým sirupom polievam jedno z ciest, bude krásne vláčne a veľmi chutné. Zaujímavé na tomto koláčiku je to, že spodné cesto potierame rozpustenou čokoládou a následne toto cesto prevrátim opačne, čiže čokoláda dole. Vyskúšajte, u nás doma sú veľmi obľúbené. Autor: Marta M.

Marta Mlyn    ·   9.5.2021

Bratislavské rezy s čokoládovou polevou

Aj hlavné mesto Slovenskej republiky má svoj koláčik. A veľmi chutný. Základné cestá sú spolu z ôsmich vajíčok, ale je to na veľký plech, zákuskov vám vyjde veľa, takže sa nemusíte báť, že toho bude málo :) rumovým sirupom polievam jedno z ciest, bude krásne vláčne a veľmi chutné. Zaujímavé na tomto koláčiku je to, že spodné cesto potierame rozpustenou čokoládou a následne toto cesto prevrátim opačne, čiže čokoláda dole. Vyskúšajte, u nás doma sú veľmi obľúbené. Autor: Marta M.

Suroviny

Cesto:

8 ks
vajce
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva

Náplň:

3 ks
žĺtok
3 lyžice
práškový cukor
1 ks
Zlatý klas
200 ml
mlieko
250 g
maslo

Sirup:

100 g
kryštálový cukor
150 ml
voda
1 dcl
rum

Ďalej:

200 g
čokoláda
180 g
maslo
1 hrnček
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pečiem 2 piškóty po 4 vajíčka na 180 stupňov asi 20 minút. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávame žĺtky, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
  2. Z vody a cukru uvarím sirup, pridám rum a premiešam.
  3. Jednu piškótu natriem čokoládou a nechám stuhnúť. Prevrátim a natriem džemom. Prikryjem druhou piškótou a polievam vychladnutým sirupom.
  4. Krém:
    Z mlieka a pudingu uvarím hustú kašu. Žĺtky s práškovým cukrom šľahám nad parou. Vyšľahané žĺtky vylejem do teplého pudingu. Vymiešame spolu a pripravený krém natriem na piškótu.
  5. Polejeme čokoládovou polevou. Nechám odstáť v chlade do druhého dňa a krájam ostrým zoubkovým nožom, ktorý vopred namočím do horúcej vody.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár