NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Brabantské orieškové tortičky
Brabantské orieškové tortičky
Recept Brabantské orieškové tortičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ak ste fanúšikom orieškových krémov, tak odporúčam vyskúšať tieto koláčiky. Sú luxusné. Aj s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciami, no vyzerajú a chutia božsky :) Autor: Sladkosti

Sladkosti.net Sladkosti.net    ·   12.10.2020

Brabantské orieškové tortičky

Ak ste fanúšikom orieškových krémov, tak odporúčam vyskúšať tieto koláčiky. Sú luxusné. Aj s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciami, no vyzerajú a chutia božsky :) Autor: Sladkosti

35 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

160 g
hladká múka
80 g
strúhané lieskové orechy
80 g
práškový cukor
120 g
maslo
1 ks
vajce
1 lyžica
kakao
štipka
soľ
1/2 lyžičky
mletá škorica

Krém:

100 g
maslo
1 lyžička
práškový cukor
100 g
kúpená lieskovooriešková nátierka
podľa chuti
rum alebo lieskovoorieškový likér

Ostatné:

na dosku
múka
papier na pečenie
pikantná marmeláda
rozpustená horká čokoláda
sekané nesolené pistáciové oriešky
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
  1. Najskôr si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme s lyžicou cukru, pridáme lieskovoorieškovú nátierku a pridáme aj rum alebo likér podľa chuti.
  2. Múku preosejeme, pridáme práškový cukor, orechy, nakrájané maslo na kocky, pridáme aj vajíčko, lyžicu kakaa, nezabudnite ani na štipku soli a mletú škoricu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrojíme kolieska.
  3. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 170 stupňov asi 8 minút.
  4. Upečené potrieme marmeládou, cukrárskym sáčkom navrstvíme krém a kolieska zlepíme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom vrch namočíme do čokolády a posypeme sekanými pistáciami.

Môj blog: Sladkosti

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár