NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Bombastický cheesecake Opitý izidor
Bombastický cheesecake Opitý izidor
Recept Bombastický cheesecake Opitý izidor
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Opitý Izidor je u nás veľmi populárnym dezertom. Milujem ho hlavne ja, keďže všetky koláče, do ktorých sa pridáva rum ja môžem. Určite vyskúšajte aj túto alternatívu tohto dezertu. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   1.2.2021

Bombastický cheesecake Opitý izidor

Opitý Izidor je u nás veľmi populárnym dezertom. Milujem ho hlavne ja, keďže všetky koláče, do ktorých sa pridáva rum ja môžem. Určite vyskúšajte aj túto alternatívu tohto dezertu. Autor: Mineralka

55 min
Čas prípravy
Suroviny

Základ:

220 g
sušienky BeBe kakaové
120 g
maslo

Orechová náplň:

200 g
mleté vlašské orechy
100 g
práškový cukor
100 ml
rum
120 ml (alebo podľa potreby)
mlieko

Čokoládový krém:

1 bal.
Zlatý klas
330 ml
mlieko
230 g
maslo
60 g
práškový cukor
2 lyžice
kakao

Vrch:

200 g
čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
  1. Sušienky rozmixujeme na prášok a prilejeme rozpustené maslo. Premiešame a sušienkovú hmotu navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie (na dno sme dali papier na pečenie). Použila som klasickú okrúhlu formu o priemere 24 cm.
  2. Na sušienkovú vrstvu nanesieme orieškovú náplň. Všetky suroviny spolu dôkladne vymiešame. Mlieko prilievame postupne, aby sme dosiahli hustú hmotu, ktorá sa dá rozotrieť.
  3. Na orechovú náplň nanesieme čokoládový krém, ktorý pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Maslo s cukrom a kakaom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme vychladnutý puding. Dostaneme hladký krém, ktorý pekne uhladíme na oriešky.
  4. Vrch polejeme čokoládovou polevou - ohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  5. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár