NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Dukátové buchtičky Bombastické salko buchty, ktoré nepotrebujú kysnúť a sú aj tak krásne nadýchané
Bombastické salko buchty, ktoré nepotrebujú kysnúť a sú aj tak krásne nadýchané
Recept Bombastické salko buchty, ktoré nepotrebujú kysnúť a sú aj tak krásne nadýchané
Foto: Karambola

Vynikajúce buchty plnené karamelovým salkom, ktoré si zamilujete. S cestom sa pracuje luxusne, vďaka maslu a smotane je jemné a nadýchané. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   3.7.2021

Bombastické salko buchty, ktoré nepotrebujú kysnúť a sú aj tak krásne nadýchané

Vynikajúce buchty plnené karamelovým salkom, ktoré si zamilujete. S cestom sa pracuje luxusne, vďaka maslu a smotane je jemné a nadýchané. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
85 g
maslo
300 g
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový cukor
1 lyžica
práškový cukor
100 ml
smotana na šľahanie
1 ks
citrón
1 ks
vajce
1 bal.
prášok do pečiva
na plnenie
karamelové salko
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Maslo nakrájame na kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misky.
  2. Rozvaľkáme na obdĺžnik, nakrájame na štvorce a naplníme karamelovým salkom. Uzavrieme do buchtičky a ukladáme na plech, ktorý sme vymazali maslom. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 20 minút.
  3. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Ak chcete, môžete urobiť aj posýpku z masla, cukru a múky.
Komentáre k receptu
Adel3397    ·   20.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

Dělala jsem z obyčejného Salka s přidaným kokosem a kromě toho, že teda dost tekly, byly výborný ❤️

Perglí    ·   13.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

1x vejce je myšleno do těsta nebo jen na to potření a citrón jako šťáva nebo kůra?

NejLucka NejLucka    ·   20.7.2021   ·   Odpovedať   ·  

vejce do těsta :) + navíc žloutek na potření, přidáme do surovin, díky :) a citrón i šťáva i kůra - dle chuti

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár