NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.
Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.
Recept Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.
Foto: Karambola

Krehké koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Cesto je z kyslej smotany, pri práci sa vôbec neláme a je krásne pružné. Robím malé kolieska, ktoré plním orieškovou náplňou s jablkami. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   14.10.2020

Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.

Krehké koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Cesto je z kyslej smotany, pri práci sa vôbec neláme a je krásne pružné. Robím malé kolieska, ktoré plním orieškovou náplňou s jablkami. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 ks
vajce
70 g
kyslá smotana
100 g
maslo
45 ml
olej
40 g
kukuričný alebo zemiakový škrob
280 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva
1 bal.
vanilkový cukor

Náplň:

2 ks
menšie jablko
70 g
mleté vlašské orechy
2 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, ktorú odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Jablko nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme cukor, škoricu a chvíľu restujeme na miernom ohni. Pridáme orechy a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
  3. Odležané cesto rozvaľkáme na trošku hrubší plát, z ktorého vykrojíme kolieska. Do stredu uložíme náplň a kraje uprostred spojíme prstami.
  4. Ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 15 minút. Sledujeme.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
janatka    ·   16.11.2022   ·   Odpovedať   ·  

Už mám vyzkoušeno a krásně se pracovalo s těstem. Těsto se nelepilo. Plnila jsem tvarohem, dušenými jablky. Také se mi malinko některé rozjely, ale na chuti to neubralo.

Tomáš Langr    ·   14.11.2022   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý den. Mohu jen doporučit. Celkově super recept. Již ho dělám už asi po 5. PS: Pokud pán nebo paní nebo slečna si myslí ,že jí ztuhne těsto za hodinu. Tak buď se špatně podívala na hodiny nebo u toho měla něco na povzbuzení ( víno, pivo nebo kořku atd.) Na udělání placky je dobré to podsypat hladkou moukou. Na závěr: stejně se mi některý koláčky otevřely, ty zbaštím sám, jinak na mě nic nezbyde.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár