NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Bohatý tvarohový koláč s kokosom
Bohatý tvarohový koláč s kokosom
Recept Bohatý tvarohový koláč s kokosom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: adkas

Už skôr som mala chuť na tvarohový koláč. Moja voľba padla na tento, ktorý mi pripomína starú dobrú klasiku - strúhaný tvarohový. V tejto kokosovej verzii je oveľa chutnejší. Koláč je veľmi šťavnatý a vrchné cesto je chrumkavé. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   8.2.2021

Bohatý tvarohový koláč s kokosom

Už skôr som mala chuť na tvarohový koláč. Moja voľba padla na tento, ktorý mi pripomína starú dobrú klasiku - strúhaný tvarohový. V tejto kokosovej verzii je oveľa chutnejší. Koláč je veľmi šťavnatý a vrchné cesto je chrumkavé. Autor: Adkas

35 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
polohrubá múka
120 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 lyžica
bravčová masť
1 ks
žĺtok
3 lyžice
kyslá smotana
1,5 lyžice
kakao
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Tvarohová vrstva:

1 kg
tvaroh
100 g
maslo
5 ks
vajce
200 g
práškový cukor
250 ml
kokosové mlieko
100 g
kokos
2 lyžice
polohrubá múka
1 lyžice
kukuričný škrob
1-5 lyžice
kokosový likér
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
  1. Suroviny na cesto vypracujeme do guľôčky, rozdelíme na polovicu a odložíme na minimálne 2 hodiny do mrazničky.
  2. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, striedavo pridávame tvaroh a vajíčka. Za každým vajíčkom dobre vyšľaháme, pridáme kokosové mlieko (prípadne môžete použiť i kokosovú šľahačku) a likér. Nakoniec primiešame preosiatu múku zmiešanú s kokosom a solamylom.
  3. Pripravíme si plech s veľkosťou 22x33 cm, dno vymažeme maslom a uložíme aj papier na pečenie. Nastrúhame jednu guľôčku cesta a vylejeme tvarohovú náplň. Nastrúhame druhú guľôčku cesta a dáme piecť.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov 60-70 minút. Po uplynutí času rúru vypneme, pootvoríme dvierka a koláč necháme dnu v rúre vychladnúť.
  5. Po úplnom vychladnutí koláč preložíme do chladničky a krájame až po dôkladnom schladení.

Môj blog: Adkas

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár